A technológia fejlődésének jogi problémáit kutatja a pécsi jogi kar

már

05.

A technológia fejlődésének jogi problémáit kutatja a pécsi jogi kar

A 2021-es év a technológiai fejlődés jogi kihívásainak kutatásáról fog szólni a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A projekt több ütemben, számos rendezvényen fogja feltárni a kutatás eredményeit, novemberben pedig egy összefoglaló kiadvány is kiadásra kerül a tapasztalatokról.

A pécsi jogi kar egy valódi 21. századi intézmény kutatási témákban, oktatásban és megjelenésben egyaránt. Nagyon fontos, hogy a gyorsan változó környezethez alkalmazkodni tudjon a társadalom, így a jogi szabályozás is, amely folyamat nem mentes a kihívásoktól.

A projekt nyitó workshopja 2021.03.29-én kerül megrendezésre, melyen olyan érdekes témák kutatási eredményeiről számolnak be a pécsi jogi kar oktatói, mint az energiaipari fogyasztókat érintő technológiai változások szabályozása, a „Super City” Projekt, azaz a városok közigazgatás-fejlesztésének jogi szabályai. Fontos gazdaságpolitikai téma is szóba kerül, mint a digitális jegybank pénz.
Az előadások között megtalálható lesz a járványügyi védekezéshez kapcsolódó adatvédelmi problémakör nemzetközi kitekintésű kutatása is, valamint nem maradhatnak ki olyan fontos, a technológiai fejlődés által generált témák sem, mint a mesterséges intelligencia, a hulladékgazdálkodás, vagy a közösségi média.

A workshop iránt érdeklődők a dekan@ajk.pte.hu címre megküldött e-maillel regisztrálhatnak március 22-ig.

Részletek az eseménynél.