Megújul a pécsi jogi kar infokommunikációs szakjogász képzése

júl

12.

Megújul a pécsi jogi kar infokommunikációs szakjogász képzése

Amint arról korábban beszámolt a kar, a 2021-es év a technológiai fejlődés jogi kihívásainak kutatásáról fog szólni. Korunkban fontosnak tekinthető, hogy a gyorsan változó környezethez alkalmazkodni tudjon a társadalom, így a jogi szabályozás is egyre gyorsuló ütemet mutat - ennek nyomonkövetése és alkalmazása pedig nem mentes a kihívásoktól. Ehhez nagyon jól képzett, naprakész ismeretekkel rendelkező szakjogászokra van szükség, a kar részéről pedig a képzések folyamatos megújítására. Ennek keretében a kar budapesti képzési helyszínű infokommunikációs szakjogász képzése 2021 szeptemberétől megújult tantervvel várja az érdeklődőket.

A jogi képzőintézmények között a pécsi volt az országban az első infokommunikációs jogi szakmai műhely. A szakma nagyjai közül jó páran PTE ÁJK-n szerezték meg tudásuk alapjait. A nálunk végzett, szakjogász végzettséggel, illetve PhD fokozattal rendelkező személyek az infokommunikációs szakma vezető szakemberei.  A jelentős szakmai tudásbázissal rendelkező intézmény által átadott tudás birtokában, nemcsak követhetik az itt végzett infokommunikációs szakjogászok a technológiai trendek változását, hanem az új megközelítések segítségével alakíthatják az elkövetkező idők joggyakorlatát, akár szabályozását is. A megszerezett kompetenciák segítségével munkájuk során már nem csak kiszolgálhatják a szakmai döntéshozatalt, hanem aktív résztvevői is lehetnek e döntéseknek. 

Az oktatott témák között nagy hangsúlyt kap az adatvédelem, amelyet évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek gyakorlati megközelítésben oktatnak. Ez a téma kibővül az adathasznosítás lehetőségeivel, ugyanis az adatok újszerű felhasználása számos jogi kérdést vett fel. 

A tananyagban szerepelnek az e-kereskedelem jogi vonatkozásai is, valamint a fogyasztóvédelem bizalomnövelő eszközként történő értelmezése. A modern technológiák, a mesterséges intelligencia jogi megközelítése is kiemelt téma a budapesti helyszíni képzésen. A képzés egyik kuriózuma, hogy a jogászok számára is érthetővé teszi a technológiai jog műszaki és informatikai hátterét.

Képzésünkről további információt érhet el az alábbi felületen >>

A képzésekre 2021.08.31-ig lehet jelentkezni a kar webes felületén elérhető űrlap segítségével.