Virtuális séta a pécsi jogi karon

dec

07.

Virtuális séta a pécsi jogi karon

Ez a tanév nagyon más. Mivel az idén a személyes jelenléttel szervezett programok nem valósulhatnak meg, így a pécsi jogi kar a virtuális térbe invitálja a középiskolásokat és tanáraikat, illetve szüleiket. 

Korábban az intézmény folyamatosan fogadta a diákok csoportjait, akik nagyon élvezték a kar hangulatát, a játékos vetélkedőiket és a középkori tanteremben szervezett előadásokat. Jelenleg csak az on-line térben szervezett programokra lehet jelentkezni. A kar azonban gondolt egy merészet és 360°-os virtuális séta környezetbe helyezte el azokat az információkat, melyek fontosak lehetnek a programokra látogatóknak és a felvételi előtt állóknak.

Számomra fontos volt, hogy a virtuálisan megszervezett programjaink, előadásaink olyan hangulatot adjanak, mintha a látogatók személyesen eljönnének hozzánk, ennek pedig a legjobb formája, ha egy virtuális sétára invitáljuk őket. – nyilatkozta Kunné Vecsési Krisztina a pécsi jogi kar marketing koordinátora. Izgalmas munka volt kialakítani ezt a felületet, amit a tanév során folyamatosan újdonságokkal töltünk meg.

Az online térben körbe lehet járni a 48-as téri épületet, különösen azokat a tereket, melyek a személyes jelenlétű programok alkalmával megteltek a résztvevőkkel.

Ebbe a virtuális térbe kerülnek a középiskolásoknak szóló előadások, játékos feladatok és fontos információk. Az on-line nyílt nap, melyet 2021. február 3-ára szervez a pécsi jogi kar, szintén teljes egészében ebben a térben lesz látogatható, addigra alakul ki a teljes a tartalom, illetve akkor nyílnak majd meg az élő chatszobák, élő előadások. Addig is érdemes sétálgatni a karon, mert mindig fel lehet majd fedezni egy-egy újdonságot.

A kar arra számít, hogy így, az on-line térben az ország távolabbi pontjairól is eljutnak hozzájuk az érdeklődő diákok, tanárok, szülők, akiknek Pécs nagy távolságot jelentett a személyes programok látogatásakor. A tájékoztatáson túl cél az is, hogy a méltán híres pécsi hangulatot is átadja az on-line tér.

Mindenkit vár a pécsi jogi kar egy hangulatos sétára honlapján.