Új környezeti, társadalmi és felelős társaságirányítási (ESG) jogi képzések indulnak februártól a pécsi jogi karon

jan

03.

Új környezeti, társadalmi és felelős társaságirányítási (ESG) jogi képzések indulnak februártól a pécsi jogi karon

Újonnan bevezetett ESG szemléletű gazdasági jogi szaktanácsadó és LLM végzettséget adó ESG szemléletű gazdasági jogi szakjogász képzések indulnak Magyarországon egyedüliként a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, budapesti képzési helyszínen, a KPMG szakembereinek bevonásával.

A klímaváltozás hatására napjainkban már jelentős a társadalmi nyomás a klímavédelem mellett a szociális jogok és a felelős társaságirányítás területén is.

Az üzleti és non-profit szervezetek tekintetében a környezetért és a társadalomért felelős tevékenység nemcsak elvárás, hanem a legfelsőbb szintű döntések részeként kell, hogy működjön a jövőben. 

A jogszabályi és gondolkodásbéli keretek kialakulása még szétaprózott, ezért vezetői és szakértői szinten is egyre jelentősebb igény van az ESG szakértelemmel rendelkező szakemberek alkalmazására. 
Erre az igényre kíván választ adni a pécsi jogi kar új képzéseivel, amelyek egyedülállóak ma Magyarországon.

A képzés hallgatói a környezeti, társadalmi és felelős társaságirányítási (ESG) jogi szakterülethez kapcsolódó hazai, európai uniós és nemzetközi jogszabályi környezet megismerésén túl képessé válnak a szabályok alkalmazásához kapcsolódó projektek menedzselésére is. 
Új és izgalmas területeken szerezhetnek jártasságot, megismerkedhetnek többek között a környezetvédelem, a felelős társaságirányítás, az emberi jogok munkahelyi szabályozásával, az ESG szabályozások gyakorlati oldalával, a stratégiaalkotás, jelentéskészítés és auditálás folyamatával.

A szakirányú továbbképzések előkészítésében és az oktatás folyamatában is jelentős szerepet vállalt a téma iránt elkötelezett KPMG. Szakmai hitelessége és a képzéshez hozzáadott értéke jelentős. Hallgatóink így a legnagyobb rálátással bíró gyakorlati szakemberektől sajátíthatják el a szerteágazó és azonnal hasznosítható tudást.

Kinek ajánljuk a képzést?

Azoknak, akik

  • elkötelezettek a környezeti, társadalmi és felelős vállalatirányítási gondolkodásmód felé,
  • minél előbb szakértőivé szeretnének válni egy olyan témának, amelynek fontosságát még csak most kezdik felismerni a vállalati vezetők,
  • szeretnének minél előbb belépni egy speciális tudást igénylő tanácsadói piacra vezető tanácsadóként,
  • jelenleg is befektetési termékeket értékesítenek, de bizonyosak abban, hogy a világ a fenntartható befektetések irányába kezd elmozdulni és ehhez speciális tudásra van szükségük, hogy hitelesek tudjanak lenni a szakmájukban.

Mit nyújtunk?

  • Egy teljesen piaci igényekre szabott képzést, hallgatóbarát képzésszervezéssel.
  • Hiteles, kiemelkedő elméleti és gyakorlati szakemberek által oktatott azonnal hasznosítható tudást.
  • A tanácsadáshoz, a stratégiai gondolkodásmódhoz szükséges elméleti és gyakorlati alapvetésekre épülő tudást.
  • A végzett hallgatók képesek lesznek a releváns jogszabályok egyedi ügyekben történő alkalmazására, jogalkalmazási készségének továbbfejlesztésére.

A képzés budapesti helyszínen indul, a jelentkezési határidő: 2024.01.22.

Részletek honlapunkon elérhetők: https://ajk.pte.hu/hu/szakiranyu-tovabbkepzesek/szakiranyu-tovabbkepzes…