Szakmai gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában

jún

05.

Szakmai gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában

Az Országgyűlés Hivatalának Törvényhozási Igazgatósága az állam- és jogtudományi egyetemek jogász szakos, nappali tagozatos hallgatói számára a 2024/25-ös tanév őszi félévében is lehetőséget biztosít három- vagy hathetes szakmai gyakorlat végzésére.

A szakmai gyakorlat kezdetének lehetséges legkorábbi időpontja 2024. szeptember 23., végének lehetséges legkésőbbi időpontja 2024. november 29.

A Hivatal Törvényhozási Igazgatóságán végzett szakmai gyakorlat célja, hogy a hallgató betekintést nyerjen az Országgyűlés, és a Hivatal Országgyűlés működését támogató munkájába, megismerje az egyes szervezeti egységek feladatait a törvényjavaslatok feldolgozásától a napirend összeállításán át a jegyzőkönyvezésig, illetve a bizottsági ülések előkészítésétől kezdve a nemzetközi kapcsolattartásig. A programban a hallgatók gyakorlati feladatokat is ellátnak majd.

Jelentkezni a fent megjelölt időszakra tekintettel legkésőbb a szakmai gyakorlat kívánt kezdetét megelőző második hét végéig lehet a szakmaigyakorlat@parlament.hu címre küldött pályázattal.

Pályázati kiírás