Szakmai gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában

jún

02.

Szakmai gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában

Az Országgyűlés Hivatalának Törvényhozási Igazgatósága az állam- és jogtudományi egyetemek jogász szakos, nappali tagozatos hallgatói számára a 2023/24-es tanév őszi félévében is lehetőséget biztosít három vagy hathetes szakmai gyakorlat végzésére.

A szakmai gyakorlat kezdetének lehetséges legkorábbi időpontja 2023. szeptember 25., végének lehetséges legkésőbbi időpontja 2023. december 1.

A Hivatal Törvényhozási Igazgatóságán végzett szakmai gyakorlat célja, hogy a hallgató betekintést nyerjen az Országgyűlés, és a Hivatal Országgyűlés működését támogató munkájába, megismerje az egyes szervezeti egységek feladatait a törvényjavaslatok feldolgozásától a napirend összeállításán át a jegyzőkönyvezésig, illetve a bizottsági ülések előkészítésétől kezdve a nemzetközi kapcsolattartásig. A programban a hallgatók gyakorlati feladatokat is ellátnak majd.

Jelentkezni a fent megjelölt időszakra tekintettel legkésőbb a szakmai gyakorlat kívánt kezdetét megelőző második hét végéig lehet a szakmaigyakorlat@parlament.hu címre küldött pályázattal.

Pályázati kiírás >>