Szakmai gyakorlat az Országgyűlés Hivatala Törvényhozási Igazgatóságán

aug

30.

Szakmai gyakorlat az Országgyűlés Hivatala Törvényhozási Igazgatóságán

Az Országgyűlés Hivatalának Törvényhozási Igazgatósága az állam- és jogtudományi egyetemek jogász szakos, negyed- vagy ötödéves nappali tagozatos hallgatói számára a 2021/22-es tanév őszi félévében is lehetőséget biztosít három vagy hathetes szakmai gyakorlat végzésére. A szakmai gyakorlat kezdetének lehetséges legkorábbi időpontja 2021. szeptember 20., végének lehetséges legkésőbbi időpontja 2021. december 3.

A Hivatal Törvényhozási Igazgatóságán végzett szakmai gyakorlat célja, hogy a hallgató betekintést nyerjen az Országgyűlés, és a Hivatal Országgyűlés működését támogató munkájába, megismerje az egyes szervezeti egységek feladatait a törvényjavaslatok feldolgozásától a napirend összeállításán át a jegyzőkönyvezésig, illetve a bizottsági ülések előkészítésétől kezdve a nemzetközi kapcsolattartásig. A programban a hallgatók gyakorlati feladatokat is ellátnak majd.

Jelentkezni a fent megjelölt időszakra tekintettel legkésőbb a szakmai gyakorlat kívánt kezdetét megelőző második hét végéig lehet a szakmaigyakorlat@parlament.hu címre küldött pályázattal.

A kiírásban szereplő oktatói ajánlást dr. Tilk Péternél, a tilk.peter@ajk.pte.hu e-mail címen lehet igényelni.

Részletes pályázati kiírás >>
Adatkezelési tájékoztató >>