Rézler Gyula Alapítvány pályázata amerikai posztgraduális tanulmányok támogatására

szep

28.

Rézler Gyula Alapítvány pályázata amerikai posztgraduális tanulmányok támogatására

 Rézler Gyula Alapítvány  2022/2023-as tanév tavaszi szemeszterére kiírt két amerikai posztgraduális pályázati lehetőséget ajánlunk.

Az "A" pályázat posztgraduális tanulmányok támogatása az Egyesült Államokban olyan fiatalok számára, akik a munka világában, a szervezeten belüli, illetve szervezetek közötti humán kapcsolatok témakörben már rendelkeznek bizonyos szakmai tudással és elkötelezettek annak elmélyítése iránt.

Az ösztöndíj keretében olyan témákat tanulmányozhatnak, mint a szervezeti viselkedés, az emberi erőforrások, a szakszervezetek, a termelékenység, a konfliktusok és viták megoldása (elsősorban mediációval, arbitrációval) és a munkaügyi kapcsolatok. Olyan érdeklődők is pályázhatnak, akik a munka világának tágabb témáit, például a szakpolitikákat, a szakpolitikai programokat és intézményi struktúrákat; a menedzsment és a vezetés működését; az informális szervezeteket, a környezet szervezetekre gyakorolt hatását, valamint a kapcsolódó konfliktusokat és vitákat, s azok megoldását szeretnék tanulmányozni.

A fogadó amerikai tanszékek: Anderson School of Management, University of New Mexico, Albuquerque és a School of Public Administration, University of New Mexico, Albuquerque
Pályázati határidő: 2022. október 24. éjfél

Pályázati kiírás - "A" pályázat

A "B" pályázat posztgraduális szociológiai kutatások támogatása az Egyesült Államokban 

A fogadó tanszék: Department of Sociology, Indiana University, Bloomington Pályázati határidő:  2022. október 24. éjfél

Pályázati kiírás - "B" pályázat

A pályázati kiírások az alapítvány honlapján is elérhetőek.