PANNÓNIA PROGRAM - hallgatói tanulmányi mobilitási programban való részvétel

már

04.

PANNÓNIA PROGRAM - hallgatói tanulmányi mobilitási programban való részvétel

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara pályázatot ír ki a 2024/2025-ös tanév ŐSZI félévére PANNÓNIA PROGRAM hallgatói tanulmányi mobilitási programban való részvételre.

2024. augusztus 25. - 2025. február 10. közötti időszakra

A pályázat célja

A hosszútávú tanulmányi célú hallgatói mobilitások olyan tanulmányi célú, intézményközi megállapodáson alapuló, kreditszerzési céllal megvalósított, meghatározott célországokba irányuló hallgatói mobilitások, melyeknek időtartama minimum 2 hónap - maximum 5 hónap.

A Pannónia Program keretében a pályázaton nyertes hallgatók lehetőséget kapnak az I. és II.  országcsoportban meghatározott partneregyetemeink egyikén részképzésben részt venni. A tanulmányi célú hallgatói mobilitások bármely tanulmányi területen és ciklusban megvalósulhatnak, ideértve a doktori képzést is. A külföldi tanulmányi időszak részét kell, hogy képezze a hallgató bármely tanulmányi ciklus keretében történő, oklevélszerzésre irányuló hazai tanulmányi programjának. A mobilitás csak akkor valósulhat meg, ha a külföldi tanulmányokat a Kar elfogadja és azt a hallgató itthoni előmenetelébe (a PTE-s kreditszámokon) beszámítja.

A Pannónia Program keretében külföldön teljesítő hallgatók itthon is beiratkoznak, aktív hallgatói státuszt létesítenek, esetleges itthoni tandíjukat kifizetik és rendes ösztöndíjukat a külföldi tartózkodás idejére is megkapják.

A pályázat benyújtásának határideje és módja

A pályázat beadásának határideje: 2024.03.14. napjának 13:00 órája, a mobility online felületén: https://mobilitas.pte.hu/tanulmanyi_mobilitas#palyazatok

A pályázatról bővebb információt a Nemzetközi Igazgatóság Mobilitási Programok Iroda kollégái adnak:
pannoniaprogram@pte.hu e-mail címen vagy egyéb elérhetőségeiken.
AJK Pannónia Ösztöndíjprogram oldal: https://ajk.pte.hu/hu/nemzetkozi-kapcsolatok/pannonia-osztondijprogram

Pályázati felhívás >>