Nyelvtanfolyamok középiskolások számára

aug

26.

Nyelvtanfolyamok középiskolások számára

A PTE ÁJK Idegen Nyelvi Lektorátus és Szaknyelvi Vizsgahely tanfolyamokat indít középfokon (B2 szinten) angol, német, orosz és latin nyelvből, továbbá alapfokon (A2 szinten) latin nyelvből középiskolások számára a JuridEco szervezésében.

2020-tól a felsőoktatásba való bekerülésnek alapfeltétele lesz az általános, nyelvi középfokú komplex nyelvvizsga, továbbá előnyt jelenthet egy második nyelvvizsga letétele a felvételhez szükséges pontok megszerzésében. Kurzusaink az ECL nyelvvizsgarendszerhez igazodnak elsődlegesen, de emelt szintű nyelvi érettségire készülő diákoknak is ajánljuk tanfolyamainkat. A kurzusokon résztvevők felfrissíthetik, bővíthetik nyelvtudásukat a sikeres felsőoktatási felvétel érdekében. Nyelvi képzéseinket a latin kivételével elsősorban haladó nyelvtudással rendelkező, nyelvvizsgára készülő diákoknak ajánljuk.

Latin nyelvből kezdő képzést is indítunk, melyre mint második nyelvre hívjuk fel valamennyi - a latin nyelvcsaládba tartozó - nyelvet már tanuló figyelmét. A latin nyelvvizsgán elsősorban az írásbeli kommunikáció és a szövegértési képességek hangsúlyosak, kevésbé a kommunikációs képességek. Ajánljuk mindazok figyelmébe továbbá, akik jogi vagy orvosi pályára készülnek. 

A kurzus információi:

Helyszín: Pécsi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, 7622 Pécs, 48-as tér 1.  

Tanfolyamindítás: 2019. szeptember 13. - Tanfolyamzárás: 2020. január 31.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 10.
A képzés időtartama: Heti 1x3 óra, összesen 45 óra, időtartam: 15 hét 
A nyelvórák időpontja: péntek: 16:00-18:30 (45 perces órák szünetekkel együtt)

A csoportok minimum 10 fővel indulnak. Egy csoport max. létszáma 15 fő. Indítandó csoportok száma legfeljebb 5. A helyek telítődését követően oktatói kapacitás függvényében tervezzük újabb csoportok indítását is.

A képzés díja: 500 Ft/ óra

A képzés díja összesen: 22 500 Ft, mely tartalmazza a tanfolyamon való részvétel mellett az ingyenes szintfelmérőt, zárótesztet és a tananyagot is.

Regisztrációs díj: 10 000 Ft, mely beleszámít a képzési díjba.
Jelentkezés módja: a kitöltött, aláírt jelentkezési lap, jurideco@pte.hu email címre történő megküldésével, valamint a regisztrációs díj (beleszámít a képzés díjába) megfizetésével.
Felhívjuk figyelmét, hogy jelentkezése a kitöltött és aláírt jelentkezési lap megküldésével, valamint a regisztrációs díj megfizetésével és a tanulmányi szerződés megkötésével válik teljessé. A jelentkezési lap aláírásával elfogadja, hogy amennyiben a képzésen nem jelenik meg, a képzéstől eláll, vagy a tanulmányi szerződését nem köti meg, illetve azt felmondja, abban az esetben a regisztrációs díjat nem áll módunkban visszafizetni.
A képzési díj regisztrációs díjjal csökkentett összege (12 500 Ft) az első alkalom után fizetendő. Az első alkalmat követően a résztvevőnek jogában áll a képzéstől elállni, így a képzési díj regisztrációs díjjal csökkentett összegét nem kell befizetni.

A kurzusokat a PTE ÁJK Idegen Nyelvi Lektorátus és Szaknyelvi Vizsgahely nyelvtanárai tartják, akiktől az érdeklődő, jogi pályára készülő középiskolás diákok betekintést nyerhetnek a kurzuson túl a PTE ÁJK jogi képzéseibe is.

Jelentkezés a JuridEco honlapján (http://jurideco.hu/kepzes/nyelvtanfolyamok-kozepiskolasok-szamara-angol-nemet-orosz-latin)