Nyelvtanfolyamok a PTE ÁJK FOKSZ-os hallgatói számára

aug

26.

Nyelvtanfolyamok a PTE ÁJK FOKSZ-os hallgatói számára

A PTE ÁJK Idegen Nyelvi Lektorátus és Szaknyelvi Vizsgahely középfokú (B2 szintű) tanfolyamokat indít angol, német, orosz és latin nyelvből, továbbá alapfokú (A2 szintű) tanfolyamot latin nyelvből a PTE ÁJK FOKSZ-os hallgatói számára a JuridEco szervezésében.

2020-tól a felsőoktatási alapképzésbe való bekerülésnek feltétele lesz az általános, nyelvi középfokú komplex nyelvvizsga, továbbá előnyt jelenthet egy második nyelvvizsga letétele a felvételhez szükséges pontok megszerzésében. Amennyiben FOKSZ-os hallgatóinknak nincs lehetősége a továbbtanulásra, abban az esetben tovább növelhetik munkapiaci értéküket a felsőfokú jogi asszisztensi szakképzettség mellett egy nyelv középszintű ismeretével.

Kurzusaink az ECL nyelvvizsgarendszerhez igazodnak. Nyelvi képzéseinket a latin kivételével elsősorban haladó nyelvtudással rendelkező, nyelvvizsgára készülő hallgatóknak ajánljuk.

Latin nyelvből kezdő képzést is indítunk, melyre mint második nyelvre hívjuk fel valamennyi - a latin nyelvcsaládba tartozó - nyelvet már tanuló figyelmét. A latin nyelvvizsgán elsősorban az írásbeli kommunikáció és a szövegértési képességek hangsúlyosak, kevésbé a kommunikációs képességek.

A kurzus információi:

Helyszín: Pécsi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, 7622 Pécs, 48-as tér 1.  

Az első kurzusokat tervezetten 2020. január 31-ig fejezzük be.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 10.
A képzés időtartama: Heti 1x3 óra, összesen 45 óra, időtartam: 15 hét 

A nyelvórák időpontját a csoport beosztásokat követően egyeztetik az oktatók a hallgatókkal hétfő-csütörtöki napokra.

A csoportok minimum 10 fővel indulnak. Egy csoport max. létszáma 15 fő. 

A képzés díja: 500 Ft/ óra

A képzés díja összesen: 22 500 Ft, mely tartalmazza a tanfolyamon való részvétel mellett az ingyenes szintfelmérőt, zárótesztet és a tananyagot is.

Regisztrációs díj: 11 000 Ft, mely beleszámít a képzési díjba.

A képzési díj regisztrációs díjjal csökkentett összege (11 500 Ft) az első alkalom után fizetendő. Az első alkalmat követően a résztvevőnek jogában áll a képzéstől elállni, így a képzési díj regisztrációs díjjal csökkentett összegét nem kell befizetni.

Felhívjuk figyelmét, hogy jelentkezése a jelentkezési lap megküldésével, valamint a regisztrációs díj megfizetésével és a tanulmányi szerződés megkötésével válik teljessé. A jelentkezési lap aláírásával elfogadja, hogy amennyiben a képzésen nem jelenik meg, a képzéstől eláll, vagy a tanulmányi szerződését nem köti meg, illetve azt felmondja, abban az esetben a regisztrációs díjat nem áll módunkban visszafizetni.

A regisztrációs díjat a JuridEco visszatéríti azon hallgatók számára, akik a nyelvi kurzus megkezdését követő két éven belül felvételt nyernek a PTE ÁJK BA, illetve MA képzéseire és megkezdik tanulmányaikat az egyetemen.

Jelentkezés a JuridEco honlapján (http://jurideco.hu/kepzes/nyelvtanfolyamok-pte-ajk-foksz-os-hallgatoi-szamara-orosz-latin-angol-nemet-nyelven)