Mailáth György Tudományos Pályázat 2024.

jún

06.

Mailáth György Tudományos Pályázat 2024.

Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke Mailáth György országbíró emlékére idén is tudományos
pályázatot hirdet.

A pályázatok postára adási határideje: 2024. október 4.

A pályázatokat postán vagy személyesen az 1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6. szám alatt lehet benyújtani.

A pályázat

• bírósági és
• joghallgató tagozaton kerül meghirdetésre.

A bírósági tagozaton a bírósági szervezet tudományos fokozattal nem rendelkező tagjai, míg a joghallgatói tagozaton a bírósági munka iránt érdeklődő, jogász osztatlan mesterképzésben részt vevő magyar és külföldi hallgatók nyújthatnak be pályaművet, magyar nyelven. Nem vehetnek részt a pályázaton a pályaműveket értékelő bíráló bizottságok tagjai, továbbá a bíráló bizottsági tagok Ptk. szerinti hozzátartozói.

A pályamunkák díjazása valamennyi szekcióban tagozatonként az alábbiak szerint történik:
1.    hely: oklevél, nettó 300.000,- Ft és kéthetes gyakorlat az Országos Bírósági Hivatalban (vidéki nyertes esetén szállással és ellátással a Magyar Igazságügyi Akadémián)
2.    hely: oklevél és nettó 200.000,- Ft
3.    hely: oklevél és nettó 150.000,- Ft
Különdíj: oklevél és nettó 150.000,- Ft 
 

A bírósági fogalmazók felvételi rendjéről szóló szabályzatról szóló 3/2016 (II.29.) OBH utasítás 32.§ (1) bekezdés h) pontja alapján az első helyezett 8, a második helyezett 6, a harmadik helyezett és a különdíjat szerző joghallgató (áthelyezés esetén fogalmazó) pedig 4 többletpontban részesül.
Az Országos Bírósági Hivatal a nyertes pályaműveket önálló kiadványban kívánja megjelentetni, de a szerzőnek lehetősége van a pályaművek más kiadványban történő publikációjára is.

Részletes pályázati kiírás