KÉRDEZZ! FELELÜNK – ismerd meg a kar aranyérmeseit és lehetőségeidet!

aug

30.

KÉRDEZZ! FELELÜNK – ismerd meg a kar aranyérmeseit és lehetőségeidet!

Amikor az oktató felel: 2019. szeptember 9. 17.00 órától játékos ismerkedésre és kötetlen beszélgetésre, valamint néhány érdekfeszítő villámelőadásra invitálják a joghallgatókat, elsősorban a gólyákat a kar Pro Scientia Aranyérmet szerzett egykori hallgatói, oktatói.

Érdekel, hogyan lesz ügyész az Árpád-kor kutatójából? Milyen lehet közgazdászoknak jogot magyarázni? Gondoltad volna, hogy a tudomány mellett énekórákra is maradhat idő? Elhiszed, hogy már hallgatóként komoly szakmai eredményeket érhetsz el? Vajon össze lehet egyeztetni a gyakorló jogászi munkát és a tudományos tevékenységet? Milyen az, amikor valaki egyszerre hallgató és oktató is? Kitalálod, mit sportolt a tanárnőd? 

Van még kérdésed?

Gyere el, és vegyél részt a játékban! Ti kérdeztek, a meghívottak pedig válaszolnak. Előre csak annyit árulunk el, hogy két dolog mind a hat emberben közös: mindannyian a PTE ÁJK-n végeztek és mindannyian elnyerték a Pro Scientia Aranyérmet.

Meghívottak:

  • Dr. Csöndes Mónika
  • Dr. Hohmann Balázs
  • Dr. Korsósné dr. Delacasse Krisztina
  • Dr. László Balázs
  • Dr. Nagy Noémi
  • Dr. Niklai Patrícia Dominika

A játékot követően némi harapnivaló és frissítő mellett kötetlen kiscsoportos beszélgetések keretében tudhatjátok meg tőlük mindazt, amire még kíváncsiak vagytok pl. a jogászi karrierrel, a tudományos munkával, az oktatói tapasztalatokkal, vagy épp a pécsi jogi kar hagyományaival kapcsolatban.

A program második részében, 18.50-től két rövid (20-20 perces) előadás hangzik el:
László Balázs a Gertrúd-merénylet jogtörténeti hátteréről, míg Hohmann Balázs a mesterséges intelligencia egyes jogi aspektusairól fog beszélni. Az előadásokat követően a hallgatóság is felteheti a témákkal kapcsolatos kérdéseit.

A program helyszíne az Óriás Nándor előadóterem.

Szeretettel várunk mindenkit!