Karunk professor emeritusa és negyedéves hallgatója is Tüke díjas

jan

22.

Karunk professor emeritusa és negyedéves hallgatója is Tüke díjas

2024. január 21-én huszonegyedik alkalommal adták át a Tüke-díjakat Pécsett, a Székesegyházban.
Az idei évben prof. dr. Kiss László egyetemi tanár, a pécsi jogi kar Közigazgatási Jogi Tanszékének professor emeritusa kapta, valamint dr. Dóczi Tamás idegsebész, professzor emeritus is.
A szentmise után az elismeréseket a Tüke Alapítvány tiszteletbeli elnöke, Habsburg György megbízásából Habsburg Károly Konstantin főherceg és Síkfői Tamás, az alapítvány elnöke adta át.

A Tüke-díjat a pécsi polgárok szavazata alapján olyan személy kaphatja meg, aki Pécs fejlődéséhez példamutató tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult.

Prof. dr. Kiss László egyetemi tanár, az állam- és jogtudományok egyetemi doktora, volt alkotmánybíró „életpályája Pécs város hírnevének öregbítését szolgálta”, szólt az indoklásban.

Immáron hetedik alkalommal adták át az Ifjúsági Tüke-díjat is, ebben az évben Jávorszki Hunor Bendegúz, a pécsi jogi kar negyedéves joghallgatója kapta meg, 

„2022. és a 2023. évi nemzetközi és hazai, országos versenyen elért kimagasló, illetve első helyezéséért, „mellyel elősegítette a jogász szakma társadalmi elismertségének növelését”.

Ifjúsági díjat az a 30 év alatti, Pécsett született fiatal kaphat, aki kimagasló tanulmányi, tudományos, kutatói, művészeti/alkotói, sporttevékenységet végez, figyelemre méltó, példamutató cselekedetet hajt végre az élet bármely területén.

Gratulálunk a méltón kiérdemelt elismerésekhez!

 

Fotók: https://www.pecsma.hu/top/prof-dr-kiss-laszo-es-dr-doczi-tamas-lettek-a…