Karunk ötödéves hallgatója megnyerte a nívós mediációs versenyt

nov

20.

Karunk ötödéves hallgatója megnyerte a nívós mediációs versenyt

D. Horváth Vanessza 2020.11.19-én „Mediátor” kategóriában megnyerte, harmadéves joghallgatónk Pinczés Ákos pedig második helyezést ért el az ELSA Hungary és a Magyar Országos Közjegyzői Kamara szervezésében megrendezett Alternatív Vitarendezési Versenyt. 

Dr. Gáspár Zsolt és dr. Szívós Alexander PhD hallgatók csapat kategóriában az ellenérdekű felek képviselőjeként 3. helyezést értek el. 

A több fordulós verseny, melynek témája a gazdasági mediáció volt, az ELSA (The European Law Students’ Association – Európai Joghallgatók Szövetsége) szervezésében valósult meg. Az első írásbeli fordulót követően a második, szóbeli forduló a vírushelyzet miatt online felületen valósult meg. Minden továbbjutó mediációs ülésen vett részt, a versenyzők teljesítményét bírák pontozták. „Nagyon örülök, hogy a gyakorlatban is kipróbálhattam azokat a mediációs ismereteket, technikákat, amelyeket Dr. Herke-Fábos Kata tanárnő és Dr. Borbás Eszter tanárnő óráin sajátíthattam el.” – mondta D. Horváth Vanessza.
A verseny folyamatos , egész napos koncentrációt igényelt a résztvevőktől, a mediátor feladata az volt, hogy közelítse a vitás felek álláspontját, s egy mindenki számára előnyös megállapodást dolgozzon ki. „A bírák különböző szempontok szerint pontoztak minket, például, hogy a mediátor mennyire tudja előre vinni a folyamatot, képes-e kontrollálni a vitás felek érzelmeit.” - mesélte karunk nyertes hallgatója.

 

Gratulálunk hallgatóink eredményéhez!