Karunk akadémikusa Korinek László kapta a Tüke díjat

jan

22.

Karunk akadémikusa Korinek László kapta a Tüke díjat

Január 21-én ünnepélyes keretek között került sor a XVI. Tüke díj átadására a Dóm Kőtárban. Az idei évben karunk akadémikusának, Dr. Korinek Lászlónak ítélték oda Pécs egyik legrangosabb kitüntetését.

Korinek László jogász, kriminológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A viktimológia és a rendészettudomány neves kutatója.
1966-ban kezdte meg tanulmányait a Janus Pannonius Tudományegyetem Jogtudományi Karán, ahol 1971-ben szerzett jogi doktorátust. Diplomájának megszerzése után a pécsi egyetemen kezdett el dolgozni. Eközben két évig Ausztriában és az Németországban volt vendégkutató. 1996-ban habilitált, majd megkapta egyetemi tanári kinevezését. 2003-ban nevezték ki a Pécsi Tudományegyetem kriminológiai és büntetés-végrehajtásjogi tanszék vezetőjévé. 1984-ben védte meg állam- és jogtudományok kandidátusi értekezését, 1998-ban pedig megszerezte az MTA doktora címet. Az MTA Kriminológiai, illetve a Rendészeti Bizottságnak lett tagja. 2007-ben választották meg a Magyar Tudományos Akadémia levelező, 2013-ban rendes tagjává. Az MTA Gazdaság és Jogtudományi Osztályának alelnökévé nevezték ki. A Magyar Kriminológiai Társaság alelnökévé, illetve a Magyar Rendészettudományi Társaság elnökévé is megválasztották.
2011-ben elindította a Magyarok kenyere programot, melyhez a búzát az egész Kárpát-medencéből ajánlják fel, és a program bevételeiből rászorulókat támogatnak, ezáltal kifejezve a magyar nemzet egységét.

Korinek László professzor úr számos kitüntetéssel büszkélkedhet,

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara büszke arra, hogy neves professzora vehette át Habsburg Györgytől, a Tüke Alapítvány tiszteletbeli elnökétől a pécsi civilek elismerését.

Az ünnepélyes átadásról készített összefoglaló videót az UNIV TV.