Karunk adjunktusa nyerte el a Roska Tamás tudományos előadás megtartásának lehetőségét

jan

17.

Karunk adjunktusa nyerte el a Roska Tamás tudományos előadás megtartásának lehetőségét

A 36. OTDK 2023. április 3-5. között megrendezésre kerülő Állam- és Jogtudományi Szekciójának vonatkozásában a Roska Tamás tudományos előadás megtartásának lehetőségét kollégánk, Dr. Hohmann Balázs egyetemi adjunktus nyerte el, aki a konferencia nyitóülésén adhatja elő kutatási eredményeit. Az előadás megtartása mellett eredményeit publikálhatja a Magyar Tudomány szakmai folyóiratba és az OTDT elismerő oklevéllel, emlékéremmel és pénzdíjjal ismeri el eredményeit. 

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 2017-ben határozta el, hogy a tudományos kutatói tevékenység támogatására bemutatkozási lehetőséget teremt az ifjú tehetségeknek. A Roska Tamás tudományos előadás tartására való felkérés az egyik legnagyobb elismerés, amelyet egy ifjú kutató kaphat. A szakma ezzel a gesztussal fogadja be a választott területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó doktorjelölt, doktorandusz vagy posztdoktor hallgatót köreibe. 

Roska Tamás tudományos előadás tartására, pályázatot követően elismerő felkérést az a doktorjelölt/doktorandusz/posztdoktor kaphat, aki kutatómunkája során az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, eredményeiről nívós publikációk, előadások, művészeti vagy tudományos alkotások formájában számot adott, valamint képes eredményeit magas színvonalú és élményt nyújtó tudományos, tudománynépszerűsítő előadásban szakterülete iránt érdeklődő, az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) részt vevő fiatalok és mentoraik előtt közzétenni. Roska Tamás tudományos előadás tartására első ízben 2019-ben a XXXIV. OTDK keretében, majd ezt követően kétévente, szekciónként egy, összesen 16 tudománykörben kerül sor az aktuális Országos Tudományos Diákköri Konferencián. 

A szakmai bírálóbizottság által nyertesnek nyilvánított előadás bemutató anyaga az alábbi linken érhető el: https://youtu.be/0Z6oXM4B9CY 

Gratulálunk kollégánk kiemelkedő elismeréséhez!