Információbiztonsági témájú pályázatok kerültek kiírásra

feb

18.

Információbiztonsági témájú pályázatok kerültek kiírásra

Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kétféle pályázatot hirdet 

az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” és
„Az év információbiztonsági újságírója 2021” címmel.

Az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy a szervezetek számára kulcsfontosságú kérdéssé válik az információ- és adatvédelem. 

Az „Év információbiztonsági újságírója” cím elnyerésére nyilvános pályázatot írt ki az egyesület, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.

Részletes kiírás


Az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” pályázat célja, hogy népszerűsítse az egyre elterjedő nemzetközi gyakorlatot, és támogassa azokat a hallgatókat, akik ezen a területen készítik szak- és diplomadolgozatukat, záró-dolgozatot.

Pályázatot nyújthat be minden olyan
•    nappali vagy levelező tagozatos hallgató, vagy egy közös témán dolgozó hallgatói csoport, aki(k) a szakdolgozatot vagy diplomadolgozatot akkreditált alapszakon (BSC), mesterszakon (MSC) vagy osztatlan képzésben tanulmányai lezárásaként készítette
•    egyéb iskola vagy nem iskolarendszerben végzős hallgató, aki záró-dolgozatot készít a tanulmányi követelményei alapján; valamint minden olyan szerző, aki a témakörben egyéb tanulmányt tett közzé (könyv, tanulmány, folyóiratcikk, stb.) 

Elbírálásnál előnyt jelent, ha
az információ- és adatvédelemmel foglalkozó dolgozatban központi szerepet kap az ISO 27000-es szabványcsalád, azon belül kiemelten az ISO/IEC 27001 szabvány.

Egyéb feltételek:
a szak- vagy diplomadolgozatot a képző intézményéhez 2020. június 1. és 2021. június 30. között adták le, és azt 2021. július 15-ig sikeresen megvédték;
egyéb képzési formák esetében készített dolgozatok esetében 2020. június 1. és 2021. június 30. között készítették el, és azt 2021. július 15-ig sikeresen, a képesítés megszerzésével, lezárták tanulmányaikat a vonatkozó képzésen,
egyéb tanulmányok esetében a tanulmányokat a 2020. június 1. és 2021. június 30. között jelentették meg
a pályázó rendelkezik a pályázat benyújtásához egy ajánlólevéllel, a záróvizsga-bizottság vagy az intézményi témavezető részéről, vagy a publikációt megjelentető kiadó támogató nyilatkozatával.

A pályázat további részletei az egyesület honlapján olvasható.