Idén is kiírásra került a Közbeszerzési Kiválósági Díj

máj

25.

Idén is kiírásra került a Közbeszerzési Kiválósági Díj

A fenntarthatóság témaköre napjainkban egyre fontosabb kérdés, hiszen az erőforrások hatékony felhasználásának elősegítése, a környezetbarát technológiákba való beruházás és az innováció előmozdítása mindannyiunk közös érdeke. A fenntartható közbeszerzés az éghajlat változási, az erőforrás-felhasználási és a fenntartható fogyasztási, valamint a környezetvédelmi célok megvalósításának megfelelő eszköze. Erre figyelemmel a Közbeszerzési Hatóság töretlenül dolgozik a jó gyakorlati példák megismertetésén és elterjesztésén.
A téma fontosságára figyelemmel a Közbeszerzési Hatóság 2018-ban Közbeszerzési Kiválósági Díjat alapított fenntartható közbeszerzési témában készült szakdolgozatok, évfolyam dolgozatok és tanulmányok díjazására két kategóriában: felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók és felsőoktatási intézmények hallgatói számára. A 2018-ban megkezdett munkát folytatva, 2019-ben is meghirdetésre és kiosztásra került a Közbeszerzési Kiválósági Díj, amelynek keretében innovációs közbeszerzési témában készült szakdolgozatokat, illetve tanulmányokat díjazott a Hatóság.
A Közbeszerzési Hatóság 2020-ban is odaítéli a Közbeszerzési Kiválósági Díjat. Figyelemmel arra, hogy a Közbeszerzési Hatóság és a Közbeszerzési Döntőbizottság az idei évben ünneplik 25 éves fennállásukat, a fenntartható közbeszerzések témakörében készült tanulmányok elismerése mellett, a Hatóság közbeszerzési jogorvoslati és közbeszerzési szabályozási témában készült pályaműveket is díjazza.

Pályázati kiírás

A pályázat beadása (postai feladása) folyamatos, végső határideje: 2020. november 30. 
A pályázatok elbírálásának határideje: 2020. december 7.

A beérkezett pályázatokat egy közbeszerzési területen elismert szakértőkből, valamint a Hatóság vezetőiből álló Bírálóbizottság fogja értékelni. A Díj odaítéléséről a Bírálóbizottság szakmai javaslata alapján a Közbeszerzési Hatóság elnöke dönt. A díjazottak a Díj odaítélését igazoló oklevelet, pénzjutalmat, valamint munkájuk bemutatására vonatkozó lehetőséget kapnak. Mindhárom témakörben legfeljebb három-három felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó és hallgató kerül díjazásra.

A hallgatóknak szóló pályázat pontos tartalmát, a pályázati kiírást, a pályázattal kapcsolatos valamennyi információ a Hatóság honlapján is elérhető.