Freedom, Security and Justice – On-line Intensive Programme 2021

feb

24.

Freedom, Security and Justice – On-line Intensive Programme 2021

A London South Bank University, a PTE ÁJK, az INHolland University és a University of Ulster együttműködésében 2021 márciusában egy intenzív online oktatási programra kerül sor Freedom, Security and Justice címmel.

A program célja, hogy a résztvevő egyetemek hallgatói az Európai Unió bel- és igazságügyi szakpolitikájának egyes, összefüggő elemeit interaktív módon, nemzetközi környezetben tanulmányozzák.

A programban minden egyetemről hat hallgató vehet részt, a program munkanyelve az angol. 
Az egyhetes intenzív program 2021. március 22-26. között zajlik a Microsoft Teams platformon. A programot teljesítő hallgatók a kurzus végén oklevelet kapnak.

A programban előadásokat tartanak a résztvevő egyetemek oktatói és a holland rendőrfőkapitányság elemzője. A hallgatók pedig csoportmunkával teljesítenek feladatokat a személyek szabad mozgása, a menekültügy és a migrációs politika, a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni uniós fellépés, valamint a titkos információgyűjtés témakörökre fókuszálva. 

A jelentkező hallgatók közül egy elbeszélgetést követően választják ki a résztvevőket. 
Jelentkezni lehet 2021. március 5-ig Mohay Ágostonnál a mohay.agoston@ajk.pte.hu email címen, a  jelentkezési lap kitöltésével.

Jelentkezési lap

Szervező:
Dr. Mohay Ágoston - igazgató
Dr. Kis Kelemen Bence - tanársegéd
PTE ÁJK Európa Központ