A fiatalok legrangosabb hazai tudományos elismerését vehette át karunk tudományos munkatársa

nov

27.

A fiatalok legrangosabb hazai tudományos elismerését vehette át karunk tudományos munkatársa

Karunk tudományos munkatársát, Dr. Biró Zsófiát 2023. november 24-én pénteken a Magyar Tudományos Akadémián kiemelkedő tudományos tevékenységéért, eddigi szakmai eredményeiért és a tudományos életben folytatott aktív szerepvállalásáért Junior Prima Díjjal tüntették ki, magyar tudomány kategóriában.

A Prima Primissima Díj életműveket ismer el, míg a Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni. Magyar tudomány kategóriában az elismerést azok a 33 év alatti fiatal tudósok kaphatják, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez.

A díj 17 éves történetében Dr. Biró Zsófia a harmadik jogász és a negyedik közgazdász, akit magyar tudomány kategóriában Junior Prima Díjjal tüntettek ki.

Ugyancsak november 24-én volt a Wolters Kluwer Jogász Díj 2023 díjátadó gálája, ahol az este folyamán „Az év ifjú jogász tehetsége” díjat ítélte meg Dr. Biró Zsófia számára a szakmai bíráló bizottság. A Wolters Kluwer Jogász Díj „Az év fiatal jogász tehetsége” kategóriában a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal jogászokat köszönti a szakmai nagyjai között.

 

A Technológiai Jogi és Energiajogi Tanszék tudományos munkatársa a jövőt illetően elárulta, hogy a mondással ellentétben, nem a csúcson fogja abbahagyni, hanem „újabb repülőrajtot vesz”!

Gratulálunk az elért eredményekhez!