Emelkedett a pécsi Jogi Karra jelentkezők száma

ápr

14.

Emelkedett a pécsi Jogi Karra jelentkezők száma

Az elmúlt 4 évhez képest az idén jelentkeztek a legtöbben a pécsi Jogi Karra.

Egy hete hozta nyilvánosságra a 2020-as felvételi eljárás első statisztikai adatait a felvi.hu. Jelentős visszaesés mutatkozik a felsőoktatásba jelentkezők számában. Ezzel szemben a pécsi Jogi Kar jelentkezési adatai növekedést mutatnak.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára idei évben 1328 fő jelentkezett, amely stabil emelkedést mutat az elmúlt három évben. A tavalyi évhez képest közel 4%-kal, 2018-hoz képes pedig 14%-kal magasabb a jelentkezők száma. Az osztatlan jogász képzésben az államilag finanszírozott helyekre a tavalyi 228 jelentkezővel szemben az idén 441-en jelentkeztek. Ez nagyon jelentős, 93%-os emelkedést jelent. Az első helyes jelentkezések száma az államilag finanszírozott képzésben szintén figyelemre méltó, 76,8 %-os növekedést mutat. A költségtérítéses képzésre jelentkezők száma is növekedést mutat, a tavalyi évhez képest ez 17%-os emelkedés.
„Különösen örömteli, hogy az országos tendenciákkal ellentétben Karunk képzései iránt növekedett az érdeklődés, ennek több oka is lehet, természetesen lényeges, hogy újra nagyobb számban elérhetővé vált az államilag támogatott képzési forma jogász szakon, de ismertségünk növeléséért, Karunk és képzéseink népszerűsítéséért is sok erőfeszítést tettünk az elmúlt időszakban.” - mondta Dr. Fábián Adrián, a pécsi Jogi Kar dékánja.