Együttműködési megállapodás született az Állatorvostudományi Egyetemmel

aug

28.

Együttműködési megállapodás született az Állatorvostudományi Egyetemmel

Európai viszonylatban is egyedülálló Nemzetközi fenntartható állatvédelmi szakjogászképzés közös indítása is szerepel abban az együttműködési megállapodásban, melyet Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Prof. Dr. Fedeles Tamás, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese írta alá augusztus 27-én az Állatorvostudományi Egyetemen, Budapesten.

A két intézmény közösen fogja támogatni egymás szakmai, oktatási és tudományos munkáját, különös tekintettel az állatvédelem területére. A megállapodás kitér arra is, hogy a két egyetem közös projekteken és pályázatokon dolgozik majd együtt, amelyek a hallgatók, oktatók és kutatók szakmai kompetenciáinak bővítését, valamint a kutatási tevékenységek elősegítését szolgálják.

Az együttműködés kiterjed szakmai továbbképzések, tudományos konferenciák szervezésére, valamint közös graduális, posztgraduális képzések indítására és tananyagfejlesztésre.

A közösen indítani kívánt szakirányú jogászképzés célja egy olyan új állatvédelmi szemlélet meghonosítása lesz, amely a hosszú távon fenntartható megoldásokra épül és igyekszik behozni a körkörös gazdaság szemléletét is az állatvédelembe. Az itt végzett állatvédelmi szakjogászok nemzetközi kitekintéssel fognak rendelkezni, más országok állatvédelmi jó gyakorlataival is megismerkedhetnek. Lehetőséget biztosítanak a képzőintézmények néhány tárgy angol nyelvű lehallgatására is, ezek teljesítésével mikrotanúsítványt kaphat majd a végzett hallgató a diploma mellé, amely egy újabb lépés lesz a képzés nemzetköziesítése felé.


Forrás:

https://univet.hu/hu/2024/08/27/ujabb-lepes-az-allatvedelem-magasabb-tu…

Fotó:

Vinnay Péter