Együttműködés az Igazságügyi Minisztérium és a pécsi jogi kar között

jún

30.

Együttműködés az Igazságügyi Minisztérium és a pécsi jogi kar között

Áldozatsegítő Központ nyílt Pécsett, mely a negyedik ilyen intézmény az országban. Ezzel egyidejűleg a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara együttműködési megállapodást írt alá az Igazságügyi Minisztériummal.

Az áldozatsegítés éve az idei Magyarországon. A kormány tavaly novemberben döntött arról, hogy az áldozatsegítés rendszerét fejlesztendő, országos hálózatot hoz létre, melynek célja, hogy a bűncselekmények áldozatai összehangolt segítséget kapjanak a krízis helyzetben. 

A Központ nyitásával egyidejűleg karunk együttműködési megállapodást írt alá az Igazságügyi Minisztériummal, melynek célja, hogy az oktatás, a kutatás és a gyakorlati képzés területén közös feladatokat vállalnak, valamint, hogy fejlesszék a Kar graduális képzésének körét és elősegítsék a joghallgatók igazságügyi szolgáltatásokkal ‒ pártfogó felügyelői tevékenység, jogi segítségnyújtás, áldozatsegítés és családi csődvédelem ‒ kapcsolatos gyakorlati ismereteinek bővítését. A megállapodás alapján a Minisztérium szakmai anyagaival és gyakorlati tapasztalataival segíti a karon folyó igazságügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó képzést, amelynek keretében az IM Pécsi Áldozatsegítő Központjában gyakorlati helyet biztosít a kar jogász képzés hallgatói számára. Ezen felül a Minisztérium oktatási feladatokat vállal, a Pécsi Áldozatsegítő Központ szakemberei felkérésre előadást tartanak a doktori képzésben.