Dr. Szabó Gábor-díj – Pályázati felhívás a PTE hallgatói számára

szep

26.

Dr. Szabó Gábor-díj – Pályázati felhívás a PTE hallgatói számára

A Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Jogbölcseleti és Társadalomelméleti Tanszékével együttműködve tanulmányíró pályázatot hirdet Dr. Szabó Gábor, a PTE ÁJK egykori tanszékvezető egyetemi docensének emlékére.

A pályázaton a PTE valamennyi alap- és mesterszakos hallgatója részt vehet. Minimum 25 ezer, maximum 40 ezer karakteres (szóközök nélkül) magyar nyelvű tanulmányokat várunk, amelyek Dr. Szabó Gábor egykori oktatási-kutatási témáihoz, a globalizációs folyamatok és az emberi jogok kérdéseihez, illetve etikai problémákhoz kapcsolódnak. A felhasznált szakirodalmakat kérjük feltüntetni a tanulmány végén. Leadási határidő: 2025. február 15. A tanulmányokat Dr. Barcsi Tamásnak vagy Dr. Diósi Szabolcsnak küldjék el a barcsi.tamas@ajk.pte.hu, illetve a diósi.szabolcs@ajk.pte.hu címre, ha kérdés merülne fel, szintén ezekre a címekre írjanak. A beérkezett dolgozatok elbírálásáról a felkért opponensek véleményét figyelembe véve dönt az Egyesület által kijelölt bizottság.

A két legjobb tanulmány szerzőjét díjazza az Egyesület. Az 1. helyezett 100 000 Ft, a 2. helyezett 50 000 Ft. pénzjutalomban részesül, továbbá mindketten megkapják a Dr. Szabó Gábor Emlékérmet és írásaikat tanulmánykötetben publikáljuk.

A bíráló bizottság által színvonalasnak talált dolgozatok szerzői elismerő oklevelet kapnak, továbbá az ő írásaikat is tanulmánykötetben publikáljuk.