Díszdoktor avatás az Ünnepi Szenátusi Ülésen

már

18.

Díszdoktor avatás az Ünnepi Szenátusi Ülésen

Március 15-ei megemlékezéssel egybekötött Ünnepi Szenátusi Ülést rendezett március 14-én a Pécsi Tudományegyetem a Dr. Halasy-Nagy József Aulában. Az ünnepségen doktori oklevelek átadására, címzetes egyetemi tanári, professor emeritus és díszdoktori címek adományozására került sor.

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa „doctor honoris causa” címet adományozott Tilesch Györgynek, az Állam- és Jogtudományi Kar professzorának, a PHI Institute alapítójának, a nemzetközi innovációs és a mesterséges intelligencia szakértőjének, aki 2020-ban tagja lett annak az amerikai MI Etikai bizottságnak, amely az első vonatkozó szabályozási javaslatot munkálta ki az amerikai Fehér Háznak. A PHI missziója szerint a mesterséges intelligenciát az embert és az emberiséget segítő kiterjesztett intelligenciává kell transzformálni és széleskörű, aktív összefogással ezen az úton kell tartani.

A díszdoktorok kapcsán dr. Miseta Attila hangsúlyozta: „Azt gondolom, honoris causa doktoraink segítik az egyetem felemelkedését, gyarapodását, támogatják nemzetközi beilleszkedését, beágyazódását, emelik egyetemünk rangját."

Doctor of Philosophy oklevelet vehetett át az állam- és jogtudományok területén Lénárdné Maletics Borbála, az Állam- és Jogtudományi Kar tanársegédje.

 

Címzetes egyetemi tanári címet, valamint az egyetem címerével ellátott ezüst kitűzőt vehetett át Miskolczi Barna, a Legfőbb Ügyészség főosztályvezető ügyésze.

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa professzor emeritusi címet és az egyetem arany kitűzőjét adományozta a civilisztika területén kifejtett kiemelkedő tudományos és oktatói tevékenysége elismeréseként Kecskés László professzor úrnak, az Állam és Jogtudományi Kar egyetemi tanárának.

 

Habilitált doktori oklevelet vehetett át az állam- és jogtudományok területén dr. Domaniczky Endre, a Mádl Ferenc Intézet kutatója, a PTE ÁJK Nemzetközi- és Európajogi Tanszék óraadója.

 

Gratulálunk a díjazottaknak és kitüntetetteknek!