A bitcoin téma, Lexi az AI és a Pfizer jogásza várja többek közt a látogatókat a pécsi jogi karon

jan

28.

A bitcoin téma, Lexi az AI és a Pfizer jogásza várja többek közt a látogatókat a pécsi jogi karon

Az elmúlt években több százan vettek részt a pécsi jogi kar Nyílt napjain, idén az on-line tér lehetőséget biztosít arra, hogy még többen részt vegyenek a kar életébe bepillantást engedő rendezvényen. A vizuális benyomás nem marad el, hiszen mindenki bejárhatja az épületet a virtuális sétát tartalmazó honlapon.

A pécsi jogi kar azt javasolja, hogy mindenki erről az oldalról induljon el, járja be az épületet, nézze meg az ismertető videókat a Molnár Kálmán előadóban. Játsszon az aulában található játékokkal, pillantson be a hallgatók életébe a rögzített videók segítségével.
A virtuális folyóson található plakáton találja majd a látogató az élőben elérhető programokat, előadásokat, melyek 10 órakor a kar dékánjának dr. Fábián Adriánnak a köszöntőjével kezdődnek. 

Izgalmas, érdekes témák kerülnek a programok fókuszába. 

Bemutatásra kerül a jogászok által használt mesterséges intelligencia, LEXI. Idén sem marad el a „hírhedt” Római jog előadás. Ha szeretnének egy kis ízelítőt, ha inkább a saját szemüknek hinnének a diákok, akkor csatlakozzanak a nyitott előadáshoz.

Bárki bepillanthat az új tanítási módszerekbe is! Virtuálisan a XIX. század végi Magyarországra kerülhet a résztvevő az előadáson, és csak rajta múlik, hogy a nagypolgári családból származó ifjú bőrébe bújva lesznek-e nehézségei a bírói karrierben. Napjaink izgalmas témája a Bitcoin, ezen a napon a gazdasági jog oldaláról kerül megvitatásra a téma.

A délután egy izgalmas előadást tartogat! A kar volt hallgatója, aki ma már a sokat emlegetett Pfizer gyógyszeripari vállalat jogásza, beszélget a résztvevőkkel arról, hogy mit adott neki a pécsi jogi kar. 

Természetesen nem maradnak el a hallgatókat támogató szervezetek előadásai sem. Egész nap várják a hallgatók a diákokat a kar discord chat szobáiban, ahol minden kérdést megválaszolnak akár videochatben, vagy szóbeli és írásbeli beszélgetésekben.

Regisztráció a felvételi oldalon érhető el.

 

A programok részletei és az élő előadások linkjei elérhetőek a ITT!

Részletes programok:

10:00-14:00    Folyamatos tájékoztatás a kar discord szerverén, élő beszélgetések - chat, videochat

Lehet, hogy már végig nézted az összes weboldalt, átböngészted a tájékoztatókat, mégis maradt egy csomó kérdésed. Talán bizonytalan vagy, vagy megerősítésre vágysz. Segítünk! Gyere és kérdezz hallgatóinktól a nap folyamán. Ezt a programot a discord szerverünkön tartjuk, melyre a belépési tájékoztatót minden regisztráltnak megküldjük.  


10:00-10:25    Irány a Pécsi Jog! - dékáni köszöntő - élő bejelentkezés

Dr. Fábián Adrián dékán
https://www.facebook.com/jogikar
www.instagram.com/pteajk/

Karunk dékánja, Dr. Fábián Adrián élőben szeretne üdvözölni, és tájékoztatni karunkról, a legfontosabb tudnivalókról, változásokról.


10:25-10:50    Hallgatói élet az ÁJK-n, amikor nem on-line éljük az életünket! - élő bejelentkezés
Horváth Dominik elnök, HÖT

A Hallgatói Önkormányzat elnökét nagy kihívás elé állítottuk! Be kell mutatnia azt on-line felületen, hogy milyen színes a hallgatói élet, mennyire családias a hangulat karunkon. Lesz videó, fotó, rengeteg történet arról, hogy pécsi jogász hallgatónak lenni felejthetetlen.


10:50-11:30    Mesterséges intelligencia a jogi képzésben? Persze, hogy létezik ilyen! - élő interaktív előadás
Dr. Hohmann Balázs tanársegéd, Közigazgatási Jogi Tanszék Informatikai és Kommunikációs Jogi Csoport
Dr. Szőke Gergely tanszékvezető, adjunktus, Közigazgatási Jogi Tanszék Informatikai és Kommunikációs Jogi Csoport
Dr. Ritter Marian vezérigazgató, iLex Systems Zrt.

Ismerd meg LEXI-t a jogászok által használt mesterséges intelligenciát, nézz be egy infokommunikációs jogi órára. Éld át, hogy a jogászok hogyan használják az AI technológiát egy jogi ügyletben.


11:00-11:20    Ha netán segítség kell hallgatóként, akkor Mentor klub – élő előadás
Dr. Pál Emese adjunktus, Közigazgatási Jogi Tanszék
Dr. Vörös Eszter tanársegéd, Jogbölcseleti és Társadalomelméleti Tanszék
Fazekas Cintia hallgató

A pécsi Jogi Kar nagy hangsúlyt fektet a hallgatók támogatására, így a PTE Összegyetemi Mentorprogramjának részeként 2018. november óta működteti Mentorklubját. Célja, hogy a Kar minden olyan hallgatóját segítse, akinek tanulási nehézségei akadnak, támogatásra van szüksége az egyetemi ügyintézésben vagy az oktatókkal való kapcsolattartásban. Ha csatlakozol az on-line előadáshoz, akkor megismerkedhetsz karunk mentortevékenységével, mentorokkal és beszélgethettek a program lehetőségeiről.


11:20-12:00    Római jog – élő nyitott előadás
Dr. Csoknya Tünde Éva adjunktus, Római Jogi Tanszék

Szeretnél egy kis ízelítőt a római jog világából? Ugye nem hiszel el mindent, amit mások mondanak? Akkor vegyél részt az első római jogi kalandodban! Lehet, hogy nem ez lesz az utolsó?


12:00-12:45    „Becsületbeli ügy” – virtuális kaland a XIX. században    élő interaktív előadás
Előadó/játékvezető: Dr. Korsósné dr. Delacasse Krisztina, adjunktus, Jogtörténeti Tanszék

Az interaktív program a XIX. század végének Magyarországára kalauzol el, egy ún. „virtuális szcenárió” segítségével (ezáltal egy új tanítási módszerbe is bepillanthatsz) ismerkedhetsz meg a bírói pálya akkori feltételrendszerével, a bírói függetlenség garanciáival, a bírák felelősségre vonásának néhány lényeges szabályával.
A játékos foglalkozáson a főszereplők valójában Te és a többi résztvevő lesztek, akik egy elképzelt történetbe ágyazva, egy nagypolgári családból származó ifjú bőrébe bújva tapasztalhatjátok meg a bíróvá válás folyamatát és mindennapos nehézségeit. Az előadó a bevezetőt követően "játékvezetőként" működve segíti majd Benneteket, mert a képzeletbeli történetben előre haladva újabb és újabb döntésekre kényszerültök. Vajon összhangban lesznek-e a lépéseitek a korabeli jogszabályok rendelkezéseivel, megfelel-e a magatartásotok annak, amit a bírótól a társadalom elvár(t)? Mindez kiderül a játék közben: hiszen, ha a jó döntéseket hozzátok meg, a történet eljut a boldog végkifejletig, ám ha letértek az ideális pályáról, a következmény akár a szereplő végső bukása is lehet.
Nos, kezdhetjük?
Tisztes polgári családból származó ifjú vagy. Világéletedben a nagypolgári lét vett körül, az ennek megfelelő életmódot mindig is élvezted. Szereted a lovaglást, a lóversenyt, a vadászatot és szívesen jársz társaságba, tagja vagy több városi egyletnek, lapnak és persze a kaszinónak. Édesapád többségi tulajdonosa és vezetője egy részvénytársasági formában működő gyárnak, amely a korábbi családi vállalkozásból nőtte ki magát. Jogi végzettséggel rendelkezel, jelenleg te is igazgatósági tag vagy a családi cégben, ám az a terved, hogy a bírói pályán boldogulsz és próbálsz még feljebb emelkedni.
Azonban van némi bökkenő…


12:50-13:00    Bemutatkoznak a hallgatókat támogató szervezetek    Óriás Nándor Szakkollégium – élő előadás
Kappel Gergely hallgató, ÓNSZ

Karunk hallgatói szervezeti különböző céllal jöttek létre. Van, amelyik a tudományos előmenetelt, kutatást támogatja, van, amelyik fórumot biztosít a szakmai vitáknak, beszélgetéseknek. Hallgatóink a tanuláson túl is kamatoztathatják tehetségüket, akár sportban, zenében, vagy a médiában. Jelentkezz be erre a programra és ismerd meg, hogy mennyi, de mennyi lehetőség vár Rád!


13:00-13:40    Bitcoin és a gazdasági jog, avagy "vadnyugat" a kriptoeszközök világában - élő interaktív előadás
Dr. Bujtár Zsolt adjunktus, Pénzügyi Jogi és Gazdasági Jogi Tanszék

Naponta hallunk olyan történeteket, amelyek a Bitcoinból meggazdagodott emberekről szól. Vajon tényleg ilyen egyszerű vagy ez csak az érem egyik oldala? Mennyiben befektetés, spekuláció vagy tényleg a digitális arany a Bitcoin? Miként szabályozza a közösség vagy a jog a Bitcoin működését, hogy a csalások visszaélések elkerülhetőek legyenek? Mit tehet és tesz a jog ebben az esetben. Izgalmas témát ismerhetsz meg, ha csatlakozol a programhoz.


13:40-14:00    Bemutatkoznak a hallgatókat támogató szervezetek    SPORTOLAW, AIK
Jair Jansen, Sportolaw
Dér Ádám, Alpha Ióta Kappa - Fúzió Pécs

Karunk hallgatói szervezeti különböző céllal jöttek létre. Van, amelyik a tudományos előmenetelt, kutatást támogatja, van, amelyik fórumot biztosít a szakmai vitáknak, beszélgetéseknek. Hallgatóink a tanuláson túl is kamatoztathatják tehetségüket, akár sportban, zenében, vagy a médiában. Jelentkezz be erre a programra és ismerd meg, hogy mennyi, de mennyi lehetőség vár Rád! 


14:00-14:40    Bemutatkozik a Jogklinika - Interaktív játékos program
Somogyi Levente, Jogklinika

Valós jogeseteket megoldó program játékos elemekkel.    Szeretnél egy gyakorlatorientált jogi kurzuson részt venni, ahol hús-vér embereknek segíthetsz a világ minden tájáról és valós ügyeken dolgozhatsz, végzett jogászok mentorálásával? 
Akkor gyere és hallgasd meg a Jogklinikáról szóló előadásunkat 14:00-tól, melynek során egy interaktív kvízben is részt vehetsz! A legjobbak tárgyjutalomban is részesülnek.


14:00-14:50    "Én is pécsi joghallgató voltam!" - ma pedig a Pfizer jogásza – élő előadás
Dr. Suhajda Máté volt hallgató, Legal Specialist, Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.

2019-ben végzett karunkon dr. Suhajda Máté, aki ma már a sokat emlegetett Pfizer gyógyszeripari cég jogásza. Izgalmas előadásában megismerheted, hogy milyen szakmai kihívásokkal találkozik a jelenlegi helyzetben, illetve, hogy milyen út vezet a történelem iránti érdeklődéstől a jogi egyetemen át az ügyvédi irodák, majd a gyógyszeripar világába.


14:50-15:10    Bemutatkoznak a hallgatókat támogató szervezetek    MEDIAIURIS, FÉK
Rafael Cindrić, MediaIuris
Ferenczi Fanni, Fiatal Értelmiségi Klub

Karunk hallgatói szervezeti különböző céllal jöttek létre. Van, amelyik a tudományos előmenetelt, kutatást támogatja, van, amelyik fórumot biztosít a szakmai vitáknak, beszélgetéseknek. Hallgatóink a tanuláson túl is kamatoztathatják tehetségüket, akár sportban, zenében, vagy a médiában. Jelentkezz be erre a programra és ismerd meg, hogy mennyi, de mennyi lehetőség vár Rád!