Az ENSZ által kidolgozott tananyagokról szervezett nemzetközi workshopot a PTE

nov

12.

Az ENSZ által kidolgozott tananyagokról szervezett nemzetközi workshopot a PTE

November 4-6. között került megrendezésre a „Jogszerűség kultúrája” nemzetközi online workshop a Pécsi Tudományegyetemen, melyet az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala támogat.

Az Állam- és Jogtudományi Kar és a Nemzetközi Igazgatóság által közösen szervezett nemzetközi workshop célja az ENSZ által kidolgozott tananyagok egyetemi tantervekben történő hasznosíthatóságának a megvitatása magyar és közép-európai egyetemek oktatóinak a részvételével.

Az online workshopon 12 egyetem 70 oktatója, PhD hallgatója és hallgatója vett részt, a hazai egyetemek mellett Lengyelországból, Romániából, Horvátországból, Szerbiából és Szlovéniából. A rendezvény során megvitatásra kerülő tanagyagok többek között a kiberbűnözés, szervezett bűnözés, emberkereskedelem, embercsempészet és a terrorizmus elleni küzdelem témaköreit ölelték fel.
A megnyitón beszédet mondott Dr. Fábián Adrián, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, valamint Dr. Tarrósy István, a Nemzetközi Igazgatóság igazgatója.

A három napos nemzetközi workshop az ENSZ által támogatott projekt részét képezte. A PTE által benyújtott pályázat rendkívül erős nemzetközi mezőnyben nyert, 69 ország 227 pályázata közül került be a 4 nyertes intézmény közé. 

#DohaDeclaration #Education4Justice