Álláslehetőség

okt

26.

Álláslehetőség

A Pénzügyminisztérium Államháztartási Szabályozási Főosztály Szabályozási Osztályára költségvetés iránt érdeklődő jogász kollégát keresünk határozatlan idejű jogi referens munkakörbe.

Az osztály elsődlegesen államháztartási szabályozási feladatokat lát el, mellyel összefüggésben előkészíti a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló törvényt, az államháztartásról szóló törvényt és a végrehajtásáról szóló kormányrendeletet.
Kiemelt feladataink között szerepel az államháztartás lehetséges szabályozási irányainak kidolgozása, előkészítése.
Ezen felül részt veszünk az államháztartási szakterülethez tartozó további jogszabályok előszítésében és az azokhoz tartozó kodifikációs feladatok ellátásában.

Így különösen közreműködünk a központi költségvetési törvény és a központi költségvetés végrehajtásáról szóló törvény kidolgozásában.

Emellett államháztartási jogi szempontból véleményezzük valamennyi jogszabály, közjogi szervezetszabályozó eszköz és a kormány egyedi határozatának tervezetét, a központi költségvetési szervek alapító okiratait, valamint állásfoglalást készítünk elő az államháztartásra vonatkozó jogi szabályozást érintő megkeresésekben foglalt kérdésekre.

Az osztályon, illetve a főosztályon fiatalos, barátságos a munkahelyi légkör, segítőkészek a kollégák, a szakmai fejlődés lehetősége biztosított.
Bérezés a kormányzati igazgatásról szóló törvény szerint.

További információk:

  • PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM
    Államháztartási Szabályozásért, Humán és
    Önkormányzati Költségvetésért Felelős
    Helyettes Államtitkársági Titkárság
  • Telefon: +36-1-896-0532
  • monika.szolnoki@pm.gov.hu