Adventi jótékonysági gyűjtés a pécsi jogi karon

dec

05.

Adventi jótékonysági gyűjtés a pécsi jogi karon

A 13 éve működő Diákok a gyermekekért! Gyermekek jogainak érvényesülése, támogatása önkéntes munka által elnevezésű campus credit kurzus keretében a Pécsi Tudományegyetem hallgatói egész évben segítik önkéntesként annak a két szervezetnek a munkáját, amelyek részére az idei évben szerveződik a pécsi jogi kar adventi jótékonysági gyűjtése. 

Borítsuk fénybe a Befogadó Otthont együtt ismét! 

Tavaly a nagyszerű összefogásnak köszönhetően sikerült belső fényfüzérekkel otthonossá varázsolni a nehézsorsú gyermekek környezetét, tegyünk idén is közösen értük, ezúttal kültéri fényekkel díszítsük fel az intézményt. 

A pécsi jogi kar ismét jótékony célú gyűjtést szervez a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézménye számára.  

Gyűjtsünk minél több kültéri fényfüzért, melyekkel ünnepi hangulatot varázsolhatunk a nehéz élethelyzetben lévő gyermekek életébe! 

Adományaikat a PTE Állam- és Jogtudományi Kar portáján (Pécs, 48-as tér 1. „A” porta) elhelyezett gyűjtődobozba adhatják le. Az adománygyűjtés 2022. december 16-ig tart, ezt követően önkéntes hallgatóink segítik feldíszíteni az intézményt, hogy az már advent idején is ünnepi díszbe ragyogjon. 


Ami neked felesleges, az a gyermekeknek igazi ajándék! 

Az Élmény Tár Tanoda Pécs egyik peremkerületén létrehozott esélyteremtő gyerek birodalom, ahol a demokráciának, a gyermekjogok és a gyerekek döntéshozatali képességének fejlesztése kapja a főszerepet. A szervezet nehéz sorsú gyermekek felzárkóztatásával, segítésével foglalkozik, alulról szerveződő, független csapatként. A PTE önkéntes hallgatói egész évben segítik munkájukat, ezért a pécsi jogi kar szeretné a teljesíteni a gyerekek kívánságait, amelyek társasjátékok lennének. Szívesen fogadják a közösségépítő, fejlesztő társasokat, de különösen szeretnék az alábbi 4 játékot:

Csapasd a ritmust! 

Cica, pizza, taco, gida, sajt 

Űrcsempészek 

Dobd a témát 

A pécsi jogi kar összegyűjti és továbbítja az Élmény Tár Tanoda vezetőinek a felajánlott társasjátékokat.

Az adománygyűjtés 2022. december 16-ig tart, PTE Állam- és Jogtudományi Kar portáján (Pécs, 48-as tér 1. „A” porta) elhelyezett gyűjtődobozban.


Köszönjük, hogy így advent idején támogatja a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatot, az Élmény Tár Tanoda munkáját és a rászoruló gyermekeket!