2021-es rangsorban is a legjobb vidéki jogi képzőhely a pécsi Állam- és Jogtudományi Kar

dec

10.

2021-es rangsorban is a legjobb vidéki jogi képzőhely a pécsi Állam- és Jogtudományi Kar

A jogi képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóságok tekintetében a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara - immár második éve - a harmadik helyezést érte el, így a legjobb vidéki jogi képzőhely lett.

 

A HVG felsőoktatási rangsora a 2021-es évre is kihirdetésre került. A mérés számos szempontot figyelembe vett, így az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát.
Az idei évben is a pécsi jogi kar a jogi képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóságok tekintetében a harmadik helyezést érte el az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem után, így a legjobb vidéki jogtudományi képzőhely lett.
A kar folyamatos támogatást kíván nyújtani hallgatói számára, hogy Európa-szerte kamatoztatni tudják megszerzett tudásukat. Számos lehetőséget biztosít a felvételt nyert tehetségeknek arra, hogy már az első félévtől megmutathassák tudásukat. Emellett a kiemelkedő hallgatókat a Pécsi Tudományegyetem által meghirdetett, vagy az Állam- és Jogtudományi Kar partnerei által kiírt ösztöndíj lehetőségekkel jutalmazza.