Újra Nemzetek Európája Karrierprogram

máj

18.

Újra Nemzetek Európája Karrierprogram

Indul a jelentkezés a Nemzetek Európája Karrierprogram új évfolyamára!

Az Ukrajnában zajló háború megmutatta, hogy talán sosem volt még annyira fontos az Európai Unió egységének, cselekvőképességének növelése, mint napjainkban. Magyarország számára fontos, hogy aktív részese legyen az erős Európa létrejöttének. 

„Erősítsük együtt Európát!” mottóval, harmadik évfolyamát indítja ősszel a Nemzetek Európája Karrierprogram, melynek célja, hogy növelje az európai uniós intézményeknél sikeresen pályázó és elhelyezkedő, Európa és Magyarország ügye iránt egyaránt elkötelezett, idegen nyelveken jól beszélő, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező magyar szakemberek számát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és az Igazságügyi Minisztérium (IM) együttműködésében megvalósuló, 2022. szeptemberben új évfolyammal induló, munka mellett elvégezhető, két szemeszteres programra május 31-ig lehet jelentkezni.

A képzés igazi mérföldkőnek számít az európai uniós területen karrierre készülők támogatásában: az elméleti tudás mellett gyakorlatorientált és az ország érdekeinek hatékony nemzetközi képviseletére irányuló képzést nyújt, valamint felkészítést ad az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) versenyvizsgájára. 

A képzésben résztvevők tapasztalt, az EU-ügyeket első kézből ismerő professzoroktól, szakemberektől, diplomatáktól sajátíthatják el az uniós ismereteket. 

A program célja egy olyan széles látókörű uniós szakemberekből álló, inspiráló szellemi közösség kialakítása, melynek tagjai munkájuk során – mind az uniós intézményekbe bekerülve, mind a hazai közigazgatás uniós szakterületein – egymást erősítve képesek Európa és Magyarország érdekeit előmozdítani.

További információ a programról és a jelentkezés feltételeiről online kiadványban és a képzés honlapján olvasható: https://nemzetekeuropaja.uni-nke.hu