Sikeresen zárult karunkon a Law and Technology Summer School Program

júl

21.

Sikeresen zárult karunkon a Law and Technology Summer School Program

A technológia és jog találkozásának legizgalmasabb témái - a mesterséges intelligencia alkalmazásának jogi vonatkozásai, a kiberbiztonság, a kriptovaluták és az adatvédelmi jog aktuális kérdései kerültek górcső alá a két hétig tartó nyári egyetem szakmai program keretében.

A német, olasz, cseh partneregyetemek, valamint a PTE magyar és külföldi hallgatói is részt vettek a Law and Technology elnevezésű két hetes nyári kurzuson, ahol többek között az álhírek elleni fellépés, a platformgazdaságok aktuális jogi kérdéseivel, valamint a mesterséges intelligencia alkalmazások jogi és etikai kihívásaival ismerkedhetett meg a 21 résztvevő. A nyári egyetem immár második alkalommal került megrendezésre az európai egyetemi szövetség, a European Digital UniverCity (EDUC) hallgatói számára. 

A délelőtti tanórák mellett a résztvevők izgalmas és változatos kulturális programokon ismerkedhettek Pécs és Baranya megye nevezetességeivel, a mediterrán fesztivál hangulattal.
A most lezárult intenzív kurzus is a Pécsi Tudományegyetem fontos stratégiai célját támogatta, a nemzetközi szerepvállalás megerősítését az oktatási és kutatási területen.