Rangos elismerésben, Deák Ferenc díjban részesült Karunk professor emeritusa, Prof. Dr. Kiss László

okt

27.

Rangos elismerésben, Deák Ferenc díjban részesült Karunk professor emeritusa, Prof. Dr. Kiss László

Prof. Dr. Kiss László, a pécsi egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. 1975-től a kar Alkotmányjogi-Közigazgatási Jogi Tanszékének oktatója. 1992-ben egyetemi tanári kinevezést kapott. 1982-ben kandidátusi, 1992-ben az állam- és jogtudomány doktora fokozatot szerzett. 1988-ban és 1997-ben a Marburg-i Philipps-Egyetem Humboldt ösztöndíjasa volt. Többszáz tudományos közlemény szerzője és 50 doktori hallgató témavezetője volt.
Az Országgyűlés 1998-ban, majd 2007 márciusában választotta az Alkotmánybíróság tagjává, amely tisztséget 2016-ig töltötte be.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jelenleg alkotmányjogi, közigazgatási jogi témájú tárgyakat tanít. 2020-ban az Egyetem Pro Universitate Quinqueecclesiensi egyetemi kitüntetésben részesítette, s szintén ebben az évben vehette át, Pécs város elismerését, a Pro Civitate Díjat.

Legfrissebb kitüntetését, a Deák Ferenc-díjat az Alkotmánybíróság elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a Legfőbb Ügyész, a Magyar Jogászegylet elnöke, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, a Magyar Közigazgatási Kar elnöke, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Bizottságának elnöke 2004-ben közösen alapították azzal a céllal, hogy minden évben kitüntessék azon szakembereket, akik életútjuk alapján kiemelkedő jogászként a deáki hagyományok méltó utódai.

Gratulálunk Professzorunk számára e kiváló elismerés elnyeréséhez, büszkék vagyunk rá, hogy Karunk oktatói között tarthatjuk számon!