A pandémia jogi kérdéseiről tartanak nemzetközi konferenciát Pécsett

már

17.

A pandémia jogi kérdéseiről tartanak nemzetközi konferenciát Pécsett

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara nemzetközi konferenciát szervez a járványhelyzet jogi problémáiról és feladatairól.

A konferencia célja az, hogy a pécsi jogi kar oktatói, valamint a külföldi partneregyetemek előadói bemutassák az elmúlt egy év kutatási eredményeit, a jogtudomány reakcióit a kialakult pandémiás helyzetre.

Az online szervezett konferencia 2021. április 8-án kerül megrendezésre, melynek délelőtti programja angol nyelvű lesz, ekkor olyan izgalmas nemzetközi témák kerülnek megvitatásra, mint a személyek szabad mozgásának vagy a véleménynyilvánítás szabadságának a pandémiával kapcsolatos korlátozásai, illetve az EU belső határainak értelmezése világjárvány idején. A nemzetközi blokkban szerepel még a kisebbségi jogok érvényesítése, valamint a központi banki intézkedések.
A délután folyamán a magyar vonatkozású témák kerülnek előtérbe, úgymint a büntetőeljárás változásai, a közpénzügyek és társadalombiztosítási jogi témák. Szó lesz arról is, hogy vajon utolsó pillanatban vagyunk-e, szükséges-e jogi eszközökkel az élhető környezet problémájához nyúlni.

A konferencia iránt érdeklődők a dekan@ajk.pte.hu címre megküldött e-maillel regisztrálhatnak április 6-ig.

Részletes program

Előadások témája

Előadások témája