Nemzetközi siker Szófiában

júl

09.

Nemzetközi siker Szófiában

Dr. Krausz Bernadett bírósági fogalmazó, PHD hallgatónk nemzetközi bírósági versenyen vett részt nagy sikerrel. A csapat felkészítője Dr. Kovács Bálint bíró (a képen jobbra) karunk Polgári Jogi Tanszékének óraadó oktatója.

„Megnyerte a magyar bírósági fogalmazókból álló csapat az EJTN által szervezett THEMIS D elődöntőt, ezzel minden idők legsikeresebb magyar szereplését könyvelhetik el maguknak. A dr. Gyuranecz Franciska, dr. Papp Dorottya és dr. Krausz Bernadett fogalmazókból álló csapat Finnországgal holtversenyben végzett az élen és jutott tovább a döntőbe. 

Dolgozatuk - a bírói etika és szakmai magatartás témakörén belül - a mesterséges intelligencia és a bírói etika kapcsolatát dolgozta fel. Prezentációjuk akkora sikert aratott, hogy a zsűri a legjobb vizuális előadásmódnak járó különdíjat is odaítélte a dr. Kovács Bálint bíró által mentorált csapatnak. 

A THEMIS verseny döntőjét október 8-11 között Franciaországban, Bordeaux-ban rendezik meg, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés témakörében 8 ország csapatai mérik majd össze tudásukat.

Gratulálunk a magyar csapat sikerének, büszkék vagyunk rájuk!”
Forrás: https://birosag.hu/hirek/kategoria/birosagokrol/hatalmas-magyar-siker-szofiaban-1-helyen-vegzett-magyar-csapat-themis