Megújult kurzus keretében podcast-tel is tanulhatnak a pécsi jog hallgatói

jan

25.

Megújult kurzus keretében podcast-tel is tanulhatnak a pécsi jog hallgatói

A pécsi jogi kar megújult kurzusa lehetőséget kínál arra, hogy a család- és gyermekvédelmet középpontba állító Szociális jog kurzust egy megváltozott tanulási környezetben hallgassák a leendő jogászok. 

A blended learning módszertani alapok segítségével átalakított kurzus nem ér véget a tantermi környezetben, hanem digitális hanganyagokon keresztül mélyítheti tudását a hallgató. A Dr. Herke-Fábos Barbara Katalin és Dr. Korinek Beáta által létrehozott kiegészítő tananyag a hallgató szuverenitását veszi figyelembe, a gyakorló szakemberekkel készített interjúalapú alapú hanganyagok a kurzus tematikájához igazodnak. A podcast, mint mélytanulást támogató tanítási eszköz a hallgatók és oktatók együttműködése során figyelembe veszi azt, hogy a hallgatók más-más háttérrel érkeznek az egyetemre. A megújult kurzus lehetőséget biztosít a téma élményalapú elsajátítására is, szabadságot ad azzal, hogy bármikor visszahallgatható, emellett a nagyközönség számára is elérhető egy-egy érdekesebb interjú. A podcastek beszélgetések elindítói lehetnek órán és órán kívül, a hallgatóság pedig megismerheti azoknak a szakértőknek a nevét, akik az adott terület kiváló, hozzáértő művelői.  

Ha szeretne többet tudni az átalakított kurzusról és a podcastről, mint tanítási eszközről, akkor keresse fel a SzociálisháLaw elnevezésű YouTube-csatornát és hallgassa meg a podcast készítőinek bemutatkozó hanganyagát: https://www.youtube.com/watch?v=SHA036Puf_w