Keresztféléves jogi felsőoktatási szakképzés indul februártól Zalaegerszegen

okt

18.

Keresztféléves jogi felsőoktatási szakképzés indul februártól Zalaegerszegen

A 4 féléves jogi felsőoktatási szakképzés a jogi alapismeretekkel rendelkező, a jogász munkáját segítő szakalkalmazottak képzését szolgálja.

A tantervben szereplő tantárgyak nagy része jogász szakon beszámításra kerül. A tantárgyak másik csoportja a speciális szakismereteket ölelei fel, amelyek a különböző jogászi munkaterületeken (bíróságok, ügyészségek, közigazgatás, ügyvédi, földhivatali, stb.) jogi előkészítő munka elvégzésére teszi alkalmassá a jelöltet.

A jogi felsőoktatási szakképzés bírósági alkalmazásban tehermentesíti a bírákat az ítélkező munkán kívüli tevékenység alól, ügyészségi alkalmazásban ellátja az ügyintézői és ügykezelői feladatokat. Ügyvédi irodákban titkársági alkalmazottként jogi előkészítő munkát végez, közigazgatási szakterületen az önkormányzati igazgatásban, illetve az államigazgatás egyes területein ügyviteli (iratkezelési és ügyintézési) feladatokat lát el. Közjegyzői alkalmazásban ellátja mindazokat a feladatokat, melyekhez közjegyző jelenlétét jogszabály nem írja elő, földhivatali alkalmazásban ingatlan-nyilvántartási feladatokat lát el. Egyéb (vám- és pénzügyőrség, minisztériumi irodai alkalmazás, választott-bírósági alkalmazás, kamarai alkalmazás, önálló bírósági végrehajtók stb.) speciális jogi szakismeretet igénylő munkakörökben szakszerűen előkészíti a jogi szakmunkát.

Zalaegerszegi képzésünk 2020 februárjában indul levelező munkarendben, önköltséges formában.

Jelentkezni a felvi.hu oldalon lehet 2019.11.15-ig, a felvételhez szükséges érettségi követelmények esetén bármelyik két érettségi vizsgatárgy választható.

További információ: https://felveteli.pte.hu/kepzes/foksz_zalaegerszeg