Karunk oktatóját választották egy országos szervezet osztályának élére

okt

16.

Karunk oktatóját választották egy országos szervezet osztályának élére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) Jogtudományi Osztályának elnökévé választották karunk oktatóját, Dr. Hohmann Balázst, a Közigazgatási Jogi Tanszék Informatikai és Kommunikációs Jogi csoport tanársegédjét.

A DOSz küldetése, hogy a doktori képzésben résztvevők számára kitárja a lehetőségeket, támogassa munkájukat, magát tudatosan alakító közösséggé formálja. A szervezet látja el Magyarországon a doktori képzésben résztvevők legfontosabb érdekképviseleti feladatait is a különböző felsőoktatási, politikai és társadalmi fórumokon. Az országos szövetségben 2013-ban került kialakításra a tudományos osztályok rendszere, amelynek célja a magyarországi és határon túli doktoranduszok tudományterületek és ágak szerinti besorolása, a doktoranduszok előmenetelének támogatása a doktorandusz közösség és a szervezetközös sikere érdekében.
A Jogtudományi Osztály legfőbb célkitűzése, hogy összefogja, és együttműködési platformot biztosítson a hazai, állam- és jogtudományi szakterületen működő doktori iskolák hallgatói számára.

Az Osztály elnöki pozícióját 2020 szeptemberétől Dr. Hohmann Balázs látja el, akinek kutatási témája a hatósági eljárás átláthatósága és nyitottsága. Nagy öröm és büszkeség Karunk számára, hogy  kollégánk egy országos tudományos és szakmai szervezet egyik osztályának vezetői posztját láthatja el. 

 „A Jogtudományi Osztály elnökeként arra kaptam megbízást, hogy részt vállaljak az Osztály területéhez tartozó szakmai közélet alakításában, ennek keretében elősegítsem együttműködések, kötetlen tudományos beszélgetések, műhelyviták, workshopok és egyéb szakmai rendezvények létrejöttét a tudományos osztály, annak tagjai, szakmai partnereink és az állam- és jogtudományi szakterületen működő doktori iskolák hallgatói közösségei között.
E feladatkör sokrétű tevékenységet takar, amelynek legfontosabb célja az, hogy az Osztály körül szerveződő doktorandusz közösség minden olyan lehetőséget élvezhessen, amely segíti a szakmai előre haladásban és amely közösségé kovácsolja ezeket a fiatal kutatókat.” –
ismertette feladatait kollégánk.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent ez saját szakmai életútja szempontjából Hohmann Balázs elmondta, hogy egyszerre jelent ez számára komoly felelősséget és egyben nagy büszkeséget.

„A hazai állam- és jogtudományi doktorandusz közösség egyik fontos szervezetének, fórumának vezetése nagy odaadást és szakmai alázatot igénylő feladat, amely egyben életre szóló tapasztalatokat és szakmai kapcsolatokat kínál. Büszke vagyok arra, hogy a pécsi jogi kar doktoranduszaként és munkatársaként láthatom el ezt a megtisztelő feladatot.”

Hogy mit adott a pécsi jogi kar volt hallgatónknak, jelenlegi kollégánknak?

„Nehéz megfogalmazni azt, amit ezzel kapcsolatban érzek. Ha egyetlen kifejezésbe kellene sűríteni ezzel összefüggésben a gondolataimat, akkor elsősorban lehetőséget. Lehetőséget, hogy kibontakoztathassam a benne rejlő képességeket, lehetőséget, hogy megvalósíthassam szakmai és tudományos elképzeléseimet és hogy oktatóvá, tudományos közösségek és műhelyek tagjává válhassak. Mindezért pedig leírhatatlanul hálás vagyok a Karnak, korábbi oktatóimnak, mentoraimnak és jelenlegi kollegáimnak egyaránt.”- nyilatkozta Hohmann Balázs.

Gratulálunk kinevezéséhez!