IM - „Deák220” Tanulmányíró Verseny

aug

30.

IM - „Deák220” Tanulmányíró Verseny

„Deák220” Tanulmányíró verseny

Az idei évben az Igazságügyi Minisztérium méltó módon kíván megemlékezni hazánk első igazságügyi minisztere, Deák Ferenc születésének 220. évfordulójáról, amely kiváló alkalmat teremt arra, hogy a nemzeti történelmünk egyik legnagyobbjaként számon tartott, a politika mellett a jogtudományban is jártas államférfi emléke előtt tisztelegjünk. Mindezek okán az Igazságügyi Minisztérium egy, a nagy múltú államférfi nevével fémjelzett tanulmányíró versenyt hirdet meg, a jogi és államtudományi karok hallgatói részére.

Az Igazságügyi Minisztérium által szervezett „Deák220” tanulmányíró verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson azoknak a jogtörténet, alkotmányjog és politikatudomány iránt érdeklődő hallgatóknak, akik egyetemi tevékenységük mellett szeretnék megmérettetni magukat egy magas színvonalú versenyen, kiemelkedő szakmai múlttal rendelkező zsűritagok előtt és szeretnék összemérni tudásukat az azonos érdeklődésű kortársaikéval.

 

Határidők:

Regisztrációs határidő: 2023. október 16.
Pályamunkák beküldési határideje: 2023. október 31.
Szóbeli forduló, díjátadó: előreláthatólag 2023. november vége
 

DÍJAZÁS

A végső rangsor alapján az első három helyezett pénzjutalomban részesül:

I. hely: 300 000 Ft
II. hely: 200 000 Ft
III. hely: 100 000 Ft
 
A szervező fenntartja a jogát további különdíjak odaítélésére.
A díjazott pályaművek tekintetében az Igazságügyi Minisztérium - felhasználási szerződés megkötése esetén - publikálási lehetőséget biztosít.
 
Részletek:
https://kormany.hu/igazsagugyi-miniszterium/deak-220-tanulmanyiro-verse…

Versenyszabályzat