Hungarian Startup University Program (HSUP)

szep

14.

Hungarian Startup University Program (HSUP)

A Hungarian Startup University Program (HSUP), Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa idén is meghirdetésre kerül a PTE-n.

A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek 1. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a 2. félévben a vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatják el a hallgatók.

Az 1. félév végén az online vizsga mellett a hallgatók vállalkozási ötletükről egy ún. onepagert (egyoldalas rövid összefoglalót) készítenek, amelyen a 2. félév során egyetemünk javaslatára és az NKFIH anyagi támogatásával havi 50.000 Ft-os ösztöndíj mellett dolgozhatnak.

A második félévet is elvégző hallgatók vállalkozási ötletüket befektetők előtt is bemutathatják. Az előző félévben a PTE egyik csapata szerepelt a legjobban a programban országosan részt vevő 192 csapat közül és kapott több befektetőtől is komoly ajánlatot.

A programról készült részletes ismertetők az alábbi linkeken érhetők el:

A PTE hallgatói a Programba a Közgazdaságtudományi Kar által meghirdetett 2 kredites Hungarian Startup University Program I. tárgyon keresztül tudnak bekapcsolódni.

A Neptunban a tárgy a Campus kredites kurzusok között érhető el.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 18.