Holland-magyar együttműködésben kutatóközpont létesül a pécsi jogi karon

ápr

07.

Holland-magyar együttműködésben kutatóközpont létesül a pécsi jogi karon

A PTE Állam- és Jogtudományi Kara 2021. március 31-én közös szándéknyilatkozatot írt alá a Holland Királyság budapesti nagykövetségével, Magyarország hágai nagykövetségével és a holland rendőrséggel arról, hogy kutatóközpontot létesítenek a pécsi jogi karon az emberkereskedelem elleni küzdelem témakörében.

Az emberkereskedelem az egyik legsúlyosabb nemzetközi bűncselekménytípus, amellyel az Európai Uniónak – és tagállamainak – meg kell küzdenie. A tervek szerint 2021 őszén létrehozandó kutatóközpont rendeltetése az lesz, hogy az alapítását támogató szervezetekkel együttműködve innovatív elméleti és empirikus kutatásokat folytasson az emberkereskedelem elleni küzdelem uniós és nemzetközi jogi összefüggései tárgyában.

A partnerek a kutatás minőségének és relevanciájának magas szinten tartása érdekében fontosnak tartják az érdekelt felek, így például a bűnüldöző hatóságok és a civil társadalom bevonását is, törekedve az elmélet és a gyakorlat számára egyaránt hasznosítható kutatási eredmények elérésére.