Hallgatónk nyerte a Deutsche Telekom különdíját az idei Innovációs napon

máj

17.

Hallgatónk nyerte a Deutsche Telekom különdíját az idei Innovációs napon

Az Innovációs napot az idei évben a Pécsi Tudományegyetem a Deutsche Telekom (DT) IT Solutions Hungary-vel közösen szervezte, fókuszban a mesterséges intelligencia témakörével.

A rendezvény keretében adták át a PTE Innovációs Díjakat, valamint a Deutsche Telekom IT Solutions különdíját. Az utóbbi, kiemelkedő elismerést Durczy Richárd, karunk hallgatója érdemelte ki és vehette át Jorzsits Árpádtól, a Deutsche Telekom innovációs igazgatójától. Pályamunkájában az autonóm járműveket övező bizonytalanságokra és joghézagokra keresi a válaszokat, források, saját ötletek és interjúk segítségével. Kutatásának célja a további technológiai fejlődés gátját jelentő jogi problémákra adható válaszok megtalálása. Felkészítő tanára dr. Hohmann Balázs Technológiai Jogi és Energiajogi Tanszék adjunktusa volt.

A rendezvényen az előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken a mesterséges intelligencia oktatásra, kutatás-fejlesztésre és mindennapjainkra gyakorolt hatását vitatták meg a felszólalók. Az első napon „A mesterséges intelligencia jogi környezetének kihívásai” címmel karunk oktatói és partnerei is részt vettek egy kerekasztalbeszélgetésen.
Résztvevők:
Dr. Szőke Gergely László (moderátor) - PhD, adjunktus, tanszékvezető, PTE ÁJK, Technológiai Jogi és Energiajogi Tanszék
Dr. Csősz Gergely – Szerzői Jogi Hatósági Osztály vezetője SZTNH
Dr. Kis Kelemen Bence - PhD, adjunktus, PTE ÁJK, Nemzetközi- és Európajogi Tanszék
Kristófné Gungl Rita - Legaltech Lab manager Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda

A május 14-15-én megtartott program gazdag együttműködésben és előremutató megoldási lehetőségek feltérképezésével, sikeresen zárult.