Hallgatóinkat díjazták a közigazgatás digitalizációját szolgáló kutatói pályázaton

ápr

14.

Hallgatóinkat díjazták a közigazgatás digitalizációját szolgáló kutatói pályázaton

Közigazgatási jog digitalizációs vonatkozása címmel hirdetett meg kutatási ösztöndíj pályázatot, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. és a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. - a pályázaton graduális és doktori képzésén részt vevő hallgatók is részt vehettek, olyan kutatási tervekkel, amellyel a pályázat tárgyához tartozó kutatási és tudományos közéleti tevékenységet valósítanak meg.

Örömmel adjuk hírül, hogy Karunkról két hallgató is elnyerte az ösztöndíjat: Bors Bálint jogász szakos hallgatónk az autonóm járművek közigazgatási jogi megítélésével összefüggő kérdésekhez kapcsolódó kutatási tervével nyerte el az ösztöndíjat, kutatását dr. Hohmann Balázs adjunktus segíti. Doktori hallgatóink közül pedig dr. Kollár Gergő került a díjazottak közé, a mesterséges intelligencia közigazgatási felhasználásának adatvédelmi aggályait taglaló tervei - kutatását dr. Szőke Gergely László tanszékvezető adjunktus témavezetése mellett fogja lefolytatni. A későbbiekben további graduális hallgatók kutatási terveinek díjazására is lehet számítani, mert Karunkról több olyan pályamunka is beérkezett, amelyet mentori tevékenység után kívánnak támogatni a kiíró szervezetek.

A programban Karunk hallgatói mellett a Károli Gáspár Református Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem Közigazgatási Jogi tanszékeinek hallgatóit, doktoranduszait díjazták. A pályázatokat közigazgatási és jogi szakemberekből álló Bíráló Bizottság értékelte, mely munkában a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, valamint a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség által delegált szakértők is részt vettek.

Gratulálunk hallgatóinknak az elért eredményekhez és sok sikert kívánunk kutatásaik megvalósításához!