Freedom, Security and Justice – Crossing Borders Intensive Programme 2023

jan

20.

Freedom, Security and Justice – Crossing Borders Intensive Programme 2023

A London South Bank University, az INHolland University, a University of Ulster és a PTE ÁJK együttműködésében 2023 márciusában egy intenzív oktatási programra kerül sor Freedom, Security and Justice – Crossing Borders címmel.

A program célja, hogy a résztvevő egyetemek hallgatói az Európai Unió bel- és igazságügyi szakpolitikájának egyes, összefüggő elemeit interaktív módon, nemzetközi környezetben tanulmányozzák. A programban minden egyetemről hat hallgató vehet részt, a program munkanyelve az angol.

Az egyhetes intenzív program 2023. március 20-24. között zajlik Pécsett. A programban előadásokat tartanak a résztvevő egyetemek meghívott oktatói és a holland rendőrfőkapitányság vezető elemzője. A hallgatók csoportmunkával teljesítenek feladatokat a személyek szabad mozgása, a menekültügy és a migrációs politika, a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni uniós fellépés, valamint a titkos információgyűjtés témakörökre fókuszálva. A programot teljesítő hallgatók a kurzus végén erről oklevelet kapnak.

Jelentkezni lehet 2023. február 20-ig Mohay Ágostonnál a mohay.agoston@ajk.pte.hu email címen, a mellékelt  jelentkezési lap kitöltésével.

 

Felhívás