„FINTECH – DEFI - KRIPTOESZKÖZÖK GAZDASÁGI ÉS JOGI LEHETŐSÉGEI ÉS KOCKÁZATAI” online konferencia

okt

08.

„FINTECH – DEFI - KRIPTOESZKÖZÖK GAZDASÁGI ÉS JOGI LEHETŐSÉGEI ÉS KOCKÁZATAI” online konferencia

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Pénzügyi Jogi és Gazdasági Jogi Tanszék, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Vezetéstudományi Intézet Vezetés és Szervezés Tanszékének közös szervezésében online konferenciára invitálja Önt.

„FINTECH – DEFI - KRIPTOESZKÖZÖK GAZDASÁGI ÉS JOGI LEHETŐSÉGEI ÉS KOCKÁZATAI”
(2021. november 4. Online Microsoft 365 Teams)

Szeretettel várjuk a jogász és közgazdász szakma képviselőit, egyetemi oktatóit, kutatóit, a témában jártas gazdasági szakembereket, végül, de nem utolsó sorban pedig az alapszakos, mesterszakos és doktori képzésben részt vevő hallgatókat. Célunk, hogy a technológiai innováció ezen területének kihívásait behatóbban megismerjük.


A tudományos diskurzusban az alábbi területek legalább egyikét kifejtő prezentációval lehet részt venni

1.    A Fintech gazdasági hatásai és jogi szabályozása
2.    A DEFI (decentralizált pénzügyek), mint diszruptív pénzügyi rendszer?
3.    Kriptoeszközök világa és a jogi szabályozás
4.    Digitális jegybankpénz gazdasági lehetőségei és jogi kihívásai
5.    A digitalizáció gazdasági és jogi vetületei


Részvételi szándékukat a kitöltött jelentkezési lap, továbbá a tervezett előadás 500-2000 karakter terjedelmű magyar vagy angol nyelvű absztraktjának elküldésével legkésőbb

2021. október 22. napjáig jelezhetik a breszkovics.botond@ajk.pte.hu e-mail címen.

A beérkezett jelentkezéseket szakmai bizottság bírálja el, az előadásra felkért személyeket 2021. október 28. napján e-mailben kiértesítjük.

A konferencia nyelve angol és magyar. A prezentációkhoz PowerPoint, Prezi használható. Az előadások időtartama maximum 20 perc, amit 10 perc diszkusszió követ.

Az előadások mellett lehetőséget biztosítunk tanulmányok beküldésére, amelyeket egy ISBN számmal ellátott, lektorált (double-blind peer review) tanulmánykötetben szeretnénk megjelentetni. 
A tanulmányok leadási határideje: 2021. november 25. Az absztrakttal és tanulmánnyal kapcsolatos formai követelményekről a meghívó mellékletét képező dokumentumokban olvashatnak bővebben.

Részletes program >>

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.