Évről-évre nő a jelentkezők száma a pécsi jogi karon

már

22.

Évről-évre nő a jelentkezők száma a pécsi jogi karon

A 2021 szeptemberében induló képzésekre február 15-éig lehetett jelentkezni elektronikus formában. Az adatok rendszerezése után a felvi.hu nyilvánosságra hozta az idei jelentkezési adatokat.

A pécsi jogi karra 1685 diák jelentkezett, ez 27%-kal magasabb, mint a tavalyi évben. Ez a növekedés 2018 óta folyamtatos, az akkori létszámhoz képest 45%-kal több az idén, mint 3 évvel ezelőtt.

Az osztatlan jogász képzésben az államilag finanszírozott helyekre a tavalyi 441 fővel szemben az idén 531-en jelentkeztek, ez 20%-os emelkedést jelent. A költségtérítéses képzésre jelentkezők száma is növekedést mutat, a tavalyi évhez képest ez 23%-os emelkedés. Fontos a kar számára, hogy az első helyes jelentkezések száma is több, mint 20%-kal nőtt.

Az igazságügyi igazgatási alapszakra jelentkezők száma mutatja a legnagyobb emelkedést az idei évben, amely nappali tagozaton 43%-os, levelező tagozaton pedig 31%-os növekedést jelent. Jelentős a növekedés a jogi felsőoktatási szakképzés esetében is, amely átlagosan 26%.

Örülök annak, hogy a jelentkezési számokban is visszaigazolódni látszik, hogy a pécsi jogi kar jó úton halad a stratégiai tervének megvalósításában és egy valódi 21. századi oktatási intézmény tud lenni a jogi képzési területen. - nyilatkozta Dr. Fábián Adrián a kar dékánja.

A jelentkezési sorrenden 2021. július 8-i határidőig egyszer van lehetőség.