Érzékenyítő kurzus a családból kiemelt gyermekekért

nov

25.

Érzékenyítő kurzus a családból kiemelt gyermekekért

A kecskeméti SOS Gyermekfaluból érkeztek Forczek Anita és Mondok Annamária nevelőszülői tanácsadók, hogy egy rendkívül jó hangulatú egy napos tréninget tartsanak a Pécsi Tudományegyetem hallgatói számára. Elsősorban az Diákok a Gyermekekért című önkéntesprogramban résztvevő jog hallgatókat, valamint a PTE további karairól érkező, campus credit rendszerű kurzus diákjait, összesen 15 főt érzékenyítettek a családból kiemelt gyermekek sorsával kapcsolatban.

A négy órás foglalkozás első felében gyermekvédelmi elméleti képzést kaptak a fiatalok, míg a második blokkban szituációs gyakorlatok által tapasztalhatták meg azokat a folyamatokat, melyeken keresztül megy az a gyermek, akit a családjából kiemelnek. A téma fontosságát az adja, hogy akár a jogászok, akár a pszichológusok, vagy épp a tanárok is számos olyan esettel fognak találkozni pályájuk során, ahol gyermekek is érintettek.

A pécsi Jogi Kar köszönettel tartozik az SOS Gyermekfalvak szervezetének a kiemelkedő képzés lebonyolításáért saját campusán.

Képek az eseményről

Képek az eseményről

Képek az eseményről