Együttműködés a Pécsi Közjegyzői Kamarával

jan

30.

Együttműködés a Pécsi Közjegyzői Kamarával

A Jogi Kar együttműködési megállapodást írt alá a Pécsi Közjegyzői Kamarával, hogy a korábbi partneri kapcsolatukat magasabb szintre, szabályozott keretek közé emelje a hallgatók szakmai gyakorlatának elősegítése és a regionális, minőségi közjegyzői utánpótlás fejlesztése érdekében.

Az ÁJK és a Kamara közjegyzői életpályamodell népszerűsítése és a hallgatók megfelelő felkészítése, elméleti és gyakorlati képzése érdekében ezentúl közösen alakítja ki a közjegyzői hatáskörbe tartozó eljárásokat érintő képzések tartalmi megújítását, a szabadon választható kurzusokat, A megállapodással a Kamara vállalta, hogy előadást tart az Egyetem hallgatói részére a közjegyzői eljárások interaktív bemutatása céljából. Továbbá lehetőséget biztosít arra, hogy a hallgatók gyakorlati foglalkozáson, szakmai gyakorlaton vegyenek részt és szakmai felkészültséget szerezzenek a köztestület tagjainál. 

Az együttműködés kapcsán Dr. Fábián Adrián, a PTE ÁJK dékánja kiemelte, hogy minden partnerrel fontos a gördülékeny szakmai együttműködés, különösen a klasszikus jogászi hivatásrendekkel, így a közjegyzői érdekképviseletekkel. Abban vagyunk érdekeltek, hogy az elméleti ismeretek gyakorlati képességekkel egészüljenek ki, közösen fejlesztünk a közjegyzői feladatokat bemutató új kurzust, célunk az is, hogy „közelebb vigyük” e hivatást a joghallgatók felé. Mindebben pedig számítunk a közjegyzői kamarára – tette hozzá.