Dr. Szabó Gábor Emlékérem átadás

már

22.

Dr. Szabó Gábor Emlékérem átadás

Március 21-én került sor a Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület és a PTE ÁJK Jogbölcseleti és Társadalomelméleti Tanszékének együttműködésével alapított Dr. Szabó Gábor Emlékérem átadására a pécsi Vasutas Művelődési Házban tartott egyesületi közgyűlést követően.

A díjat az együttműködők a két éve elhunyt kolléga és barát, Dr. Szabó Gábor emlékére hozták létre. Az Emlékérmet az a hallgató kaphatja meg, aki valamiképpen a névadó szellemiségét viszi tovább, nyitott a kultúrára és olyan kérdéssel foglalkozik behatóan, amely kapcsolódik Dr. Szabó Gábor egykori témáihoz (etika, emberi jogok, globalizáció).

Idén a díjat odaítélő bizottság megosztva adott Dr. Szabó Gábor Emlékérmet Szabó Simon és Hegedüs Ádám V. éves joghallgatóknak, a Társadalomelméleti Vitakörben végzett többéves munkájukért, és magas színvonalú szakdolgozatukért.

A díjjal egy emlékérem, egy oklevél és (Gábor barátai támogatásának köszönhetően) 100 ezer Ft pénzjutalom jár. 
 
A díjat jövőre pályázat alapján ítélik oda. A pályázat 2024. ősszel kerül kiírásra és a fent említett témákhoz kapcsolódó tanulmányokkal pályázhatnak majd a hallgatók.